Partanen ja Nisula big airin Suomen-mestareiksi

Levillä lumilautailun Suomen-mestaruuskisoissa lasketussa big airissa kultaa ovat ottaneet Aleksi Partanen ja myös eilisen crossikisan voittanut Kristiina Nisula. Gromeissa voittoon laskivat Veera Immonen ja Elias Jokinen sekä rookieissa Sini Lehtinen ja Juuse Komsi.

Hieman tuulisessa säässä lasketussa kisassa saatiin kuitenkin kova taso aikaiseksi. Mukana oli runsaasti maajoukkuelaskijoita niin Suomesta kuin Kiinastakin, sillä koko Kiinan slopestyle-maajoukkue oli tullut ottamaan varta vasten osaa Levin SM-kisoihin. Kisasta saa pisteitä niin World Snowboard Tourin kuin FIS:n rankingiin, joten pisteet olivat kiinalaisille mieluisia. Lisäksi Kiinan slopestyle-joukkueen valmentajana toimii Tero Manninen, joka mielellään toi kiinalaisia Suomeen. Kisaan osallistui kaiken kaikkiaan 68 laskijaa, jotka kisasivat kahden hypyn formaatilla, joista parempi jäi voimaan.

Miesten kisan voittoon laskenut B-maajoukkuelainen Aleksi Partanen on tällä kaudella voittanut hopeaa Universiadien slopestylessä. Toiseksi kisassa tuli muun muassa kaksi maailmanmestaruutta urallaan ottanut Roope Tonteri ja kolmanneksi hienoa kautta laskeva Kalle Järvilehto.

- Aika hyvät on kyllä fiilikset. Suomen-mestaruushan tästä vielä puuttui. Nyt voi mennä vähän retostelemaan. Heitin frontti tuplarodeo tonnin, eikä sitä hirveästi ilmassa nähnyt, että miten se tulee. Jotenkin se tuli päälle. Kyllä se aika takatasusta tuli, ei tänään tullut hirveästi treenattua. Aika paljon bäkki tonneja tänään nähtiin, että ihan hyvä, että tämä tuli tehtyä niin ei itsekin sitä tarvinnut laittaa. Mun sihteeri Henri-Petteri Laakkonen päätti mun puolesta, että frontti tonnilla mennään. Oli vähän haastavan kokoinen hyndä, ettei siitä isompia temppuja ainakaan mielellään tehnyt. Huomenna tietenkin slopestyleen sitten, Aleksi Partanen kommentoi.

Naisten kisan voittoon laski Kristiina Nisula upealla frontside 540:llä. Toiseksi tuli eilisen crossikisan pronssimitalisti Malla Partanen. Kolmanneksi big airissa tuli kiinalaisista korkeimmalle yltänyt Li Dongyu.

- Vähän ehkä väsytti eilisen ”työpäivän” jälkeen ja tänään lähdettiin vähän kevyemmällä meiningillä liikkeelle. Ehdin vetää ennen kisaa kolme suoraa hyppyä, enkä ehtinyt oikein testata hyppyriä. Voitto tuli jälleen vähän yllätyksenä, kun aika kylmiltään kisaan lähdin. Hyppyri vähän nakkasi erikoisesti, mutta sain siihen inspiroitua frontti vitosen indyllä. Onneksi ländäsin sen tokalla, kun taustabiisinä soi Danzigin Mother. Kisan aikaan myös aurinko paistoi kivasti. Kiva olla vaihteeksi täällä Levillä, ihan uudet suorituspaikat ja yllätyksiä riittää. Porukkaa oli mukavasti tullut kisaa katsomaan, ja oli mukava nähdä, että tulevia junnuja riittää, Kristiina Nisula kommentoi.

Illalla Levillä laskettiin myös reilien Suomen-mestaruuksista. Sessioiden voittoon laskivat gromeissa Telma Särkipaju ja Aatu Partanen, rookieissa Sini Lehtinen ja Saska Halmes sekä avoimessa sarjassa Ella Suitiala ja Kalle Järvilehto.

Järjestyksessään kolmannetkymmenennet lumilautailun SM-kisat jatkuvat lauantaina slopestylellä.

 

Tulokset löytyvät täältä:

TULOKSET BIG AIR

Ajankohtaista