Pekingin maailmancupiin kova ryhmittymä - myös Rukajärvi mukana

Kiinan big airiin lähtevät viime maailmancupissa kolmanneksi tulleen Kalle Järvilehdon lisäksi Rene Rinnekangas, Mikko Rehnberg ja Enni Rukajärvi.

FIS:n maailmancup jatkuu ensi viikolla Pekingistä Kiinasta. Kauden kolmanteen big airin maailmancupin kilpailuun suomalaiset lähtevät hyvistä asetelmista: viimeksi Modenasta tuli Kalle Järvilehdolle pronssia ja Roope Tonterille finaalipaikka. Miehissä Suomi oli ainut maa, jolla oli useampi laskija finaalissa.

Kilpailukautensa Pekingistä avaavat Enni Rukajärvi sekä Mikko Rehnberg. Rene Rinnekangas oli mukana myös Modenassa karsiutuen niukasti jatkosta.

Kiinan kilpailusta päävalmentaja Antti Koskinen odottaa kovaa tasoa:

- Kyseessä on maineikas Air & Style Pekingissä, joka on nykyään osa maailmancupia. Odotettavissa on jälleen kerran kovaa ajoa vastassa. Meillä lähtee sinne hieno ryhmä. Kallella on hyvä tulos takana, joten on kiva, että saatiin hänet sinne lähtemään. Lasku on hyvässä kunnossa ja toivotaan, että sama meno jatkuu. Rene osoitti jo Modenassa olevansa myös kovassa iskussa ja ihmeteltiin frontti 1440 pisteytystä. Reneltähän onneksi löytyy kaksi muutakin 1440:tä, että on mistä valita. Mikolla syksyn treenit ovat menneet hyvin ja hyppy kulkee. Hänelläkin on tullut uusia temppuja ja pystynyt parantamaan otteitaan uusien sääntöjen puitteissa. On myös tietenkin hienoa, että Enni lähtee. Hänelläkin on uusi temppu takataskussa, että nähdään miten se taipuu telinehyppyriin. Tosi hyvin mennyt harjoituskausi ja Ennistä tuntui hyvältä ajatukselta lähteä Pekingiin, ja niin nyt tehtiin, kun siihen mahdollisuus oli. Kaikilla laskijoillamme on realistiset mahdollisuudet finaaliin, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Miehiin on tälle kaudelle tullut big airiin uusi sääntömuutos, jonka pohjalta finaalissa on pyörittävä yksi temppu oikealle ja yksi vasemmalle. Modenassa sääntömuutos oli tuli todella testattua, ja se aiheutti kisan monipuolistumista mutta joillakin laskijoilla haasteita:

- Uusi sääntö monipuolisti ja teki finaalivaihdetta uuden näköiseksi. Enemmän nähtiin erilaisia temppuja kuin aiemmin, sillä sääntö oli pakottanut ihmisiä ajattelemaan laskemistaan uudelta kantilta. Toki se oli osalle kova paikka, eikä kaikki siitä pitäneet. Osa huolestui siitä, ettei enää kukaan tule switchinä (heikompi jalka edellä), mutta ainakaan Modenan perusteella niin ei käynyt. Näyttäisi, että se ihan aidosti monipuolisti hyppäämistä, Koskinen kertoo.

Pekingin big airin karsinnat lasketaan 23.11. ja finaali 24.11. Finaali lähetetään Ylen ja Eurosportin kanavilla.

Ajankohtaista