Piiroinen finaaliin halfpipessä

Peetu Piiroinen jatkaa Pyeongchangin olympialaisissa finaaliin. Hänen toisen laskun pisteet riittivät 11. sijalle, kun 12 pääsi jatkoon. Äärimmäisen kovatasoiset karsinnat voitti Yhdysvaltojen Shaun White.

- Ihan hyvin meni sitten loppujen lopuksi. Eka rani tuntui ihan turistilta, kun kaaduin heti ekasta hitistä. Tavoite oli pysyä edes yksi rani pystyssä, ja pystyssä pysytty rani meni sitten ihan hyvin. Vähän yllätyin, että tuli noinkin hyvät pisteet ja sitä kautta pääsin finaaliin. En olisi kyllä olettanut, että pipessä olisin päässyt finaaliin. Ennemminkin slopessa tai big airissa, mutta kiva olla finaalissa, Piiroinen kommentoi.

Hän aloitti laskunsa frontside tuplakorkilla ja päätti caballerial tuplakorkkiin. Välissä varsinkin frontside alley-oopista jatko alley-oop backside rodeoon erottui muista laskijoista. Kun vauhtikin pysyi hyvin kasassa, oli finaalipaikka ansaittu.

Markus Malin kaatui ensimmäisen laskunsa backside 1260:n, eivätkä toisen, helpommilla tempuilla pystyssä pysytyn laskun pisteet riittäneet jatkoon.

- Eka lasku oli ihan hyvä siihen saakka kunnes kaaduin. Sillä olisi varmaan ollut finaalissa. Tokalla laskeskeltiin, että pitäisi pieni downgreidaus riittää. Peetulla oli aika samanlainen lasku kuin mulla, niin kyllä munkin olisi finaaliin pitänyt päästä. Mutta näin siinä käy kun alkaa kikkailemaan, Malin harmittelee.

Kylkiluu murtuneena ja kylki puudutettuna laskenut Janne Korpi ei myöskään saanut laskua kasaan. Ensimmäisellään hän kaatui ensimmäisen hittinsä alley-oop tupla backside rodeon ja piteli kivuliaan näköisenä kylkeään. Toisella hän jätti ensimmäisestä hitistä tuplan pois tehden pelkästään alley-oop backside rodeon, mutta kaatui lopulta frontside tuplakorkin.

- Ei lähtenyt. Ekalla ranilla oli liian vähän vauhtia. Luulin, että ländään mutten ländännyt. Ei jaksa edes selittää. Harmittaa. Olisi ollut kiva päästä finaaliin, mutta ei ollut nyt sinne päinkään. Huonosti laskettu. Treeneissä tuntui lasku hyvältä, enkä oikein tiedä mitä tapahtui. Ei se vaan aina lähde. Tokalla laskulla tunsin jo dropatessa, että vauhtia ei ole yhtään ja jouduin vaihtamaan temppua. Se meni pilalle jo ennen kuin pääsin pipeen sisään. Turha silti selitellä. Kaksi mahdollisuutta oli lasku tehdä, eikä vaan osunut, Korpi kertoo.

Miesten halfpipen finaali lasketaan keskiviikkoaamuna klo 3.30 alkaen.

Tulokset: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7076/2018SB7076RLQ.pdf

1. Shaun White USA 98,50
2. Scotty James AUS 96,75
3. Ayumu Hirano JPN 95,25

11. Peetu Piiroinen 77,50
19. Markus Malin 63,50
28. Janne Korpi 22,50

Ajankohtaista