Piiroinen ja Järvilehto jatkavat semifinaaleihin MM-slopestylessä

Yabulissa Kiinassa World Snowboard Tourin MM-kisoissa laskettiin tänään tuulisessa säässä miesten slopestylen karsinnat, joista Peetu Piiroinen ja Kalle Järvilehto pääsivät semifinaaleihin. Janne Korpi ja Roope Tonteri karsiutuivat.

Ensimmäisessä ryhmässä laskenut Peetu Piiroinen oli heatin paras pisteillä 87,55. Isosti ja puhtaasti vedetyssä laskussa oli hyppyreistä temput switch backside 1080, caballerial 900, backside 1080 ja kaaresta frontside 720.

- Meni ihan jees. Sain ländättyä ihan ok ranin ja sillä pääsin jatkoon. Ei siellä karsinnoissa kauheasti lopulta tarvinnut tehdä, sillä parhaat laskijat ovat jo suoraan semeissä. Meni silti ihan hyvin. Rata oli hyvässä kunnossa, vaikka hyppyrit ovat aika pieniä. Semeissä pitää vähän upgreidaa hyndiä eli toisin sanoen pyöriä enemmän, ja reileissä pitää tehdä pahempia temppuja. Jotain on mielessä jo, mutta ei niistä vielä sen enempää, Piiroinen kommentoi.

Kalle Järvilehto sijoittui toisessa ryhmässä seitsemänneksi, mutta pisteiden perusteella hän pääsi jatkoon, kun molemmista otettiin kuusi parasta ja molemmista seuraavat kolme eniten pisteitä kerännyttä laskijaa. Järvilehto teki hyppyreistä switch backside 720, caballerial 900 ja backside 1080. Ensimmäisellä laskullaan hän keräsi pisteet 69,1. Hän yritti tehdä kovemman toisen laskun, mutta switch backside 1080:n ja caballerial 900:n jälkeen hän kaatui backside 1080:n.

- Olen tosi tyytyväinen, että sain ensimmäisen ranin päälle. Toisella ranilla varmin temppuni epäonnistui tuulen takia. Semifinaaleissa toivottavasti sää suosii paremmin, että saa puhtaasti ranin päälle. Taso oli tosi kova. Taas pääsin just ja just läpi, niin pitää laittaa parempaa rania kehiin semeissä, Järvilehto kommentoi.

Ensimmäisessä ryhmässä tippunut Janne Korpi oli pisteillä 58,2 ryhmän 11:s ja toisessa ryhmässä Roope Tonteri pisteillä 64,25 myös 11:s. Roisen ryhmän paras oli Ruotsin Niklas Matsson pistein 82,7.

Ajankohtaista