Piiroinen ja Partanen halfpipen Suomen-mestareiksi

28.3.2014 Vuokatissa nähtiin tänään hieno halfpipe-kisa, kun Vuokatin superpipessä laskettiin halfpipen Suomen-mestaruuksista. Kisassa oli mukana kaiken kaikkiaan 65 laskijaa, jotka laskivat aurinkoisessa säässä kovana pysynyttä mutta hyvämallista pipeä. Kisa laskettiin avoimessa sarjassa, rookieissa, gromseissa sekä legendoissa.

Kisaan otti osaa kokeneita konkareita ja nuoria tulokkaita. Miesten ja naisten avoimen sarjan kärjessä nähtiin tuttuja nimiä, kun miehissä parhaat pisteet laski Peetu Piiroinen ja naisissa eilen crossi-kisan voittanut Malla Partanen.

- Oli ihan siisti päivä. Oli makea keli ja pipekin oli itse asiassa pirun hyvä. Finaalissa se oli vähän kuumottava laskea, kun aurinko oli jo laskenut. En itse asiassa tiedä olenko aiemmin voittanut miehissä Suomen-mestaruutta - junnuissa kyllä olen. Oli ihan fiilis päivä. Kun on hyvä paippi, niin tuntuu, että on aika helppo laskea, vaikka eihän täällä ihan niitä hulluimpia kisatemppuja tehty, Piiroinen kommentoi.

Peetu vaihteli laskujaan koko päivän ajan. Parhaat pisteensä hän sai laskusta, joka piti sisällään temput switch backside air, haakon flip, frontside 540, backside air ja backside alleyoop.

Toiseksi kisassa laski Henri Laakkonen ja kolmanneksi Tuomas Pohjonen. Laakkosen paras lasku oli frontside air, backside 540, frontside 720, caballerial 720 ja frontside 540.

Naisten voittoon laski eilisen crossin tapaan Malla Partanen. Hänen voittolaskunsa oli frontside air, backside air, frontside 360, caballerial 360, frontside 540 ja backside 540. Malla oli päivään tyytyväinen, vaikka olosuhteet olivatkin hänen mukaansa hieman haastavat. Hän kirkasti viime- ja toissavuoden pronssin nyt kullaksi.

- Oli ihan hauska päivä. Pientä väsymystä on ilmassa, kun olen laskenut niin monta päivää putkeen. Karsinnoissa pipe oli vähän pehmeämpi niin sitä oli mukavampi laskea, mutta finaalissa se oli vähän jäässä. En ollut niin tyytyväinen omaan laskuuni, parantamisen varaa jäi, mutta tällä kertaa se riitti voittoon. Oli ihan hauskaa saada tällä kertaa kultaa. Väsyneenä lähden huomiseen slopestyleen, enkä tiedä mitä tulee, kun en ole kerennyt paljon slopea laskemaan, Partanen kommentoi,

SM-kisat jatkuvat Vuokatissa huomenna slopestylellä ja ensimmäistä kertaa lumilautailun SM-kisahistoriassa myös reileillä. Kisan lähettää klo 13 alkaen suorana IS After Dark osoitteessa http://www.iltasanomat.fi/afterdark/art-1288670899619.html

Huomisen aikataulu:
La 29.3. Slopestyle & SM reilit (iltakisa)
9:00 Groms harjoitukset
9:30 Groms kilpailu (2 rania, joista parempi voimaan)
12:30 Rookie ja Open harjoitukset
13:00 Rookie ja Open kilpailu (2 runia, joista parempi voimaan)
Slopestylen palkintojenjako kilpailun jälkeen
17:00 Kaikenikäisten keikka Alakatti: Reindeer Kalashnikov
17:30 Reilikilpailu: jamsessions
19.00 Reilikilpailu ja Overall palkintojen jako
22:00 Viralliset SM14-bileet Alakatti: Reindeer Kalashnikov, Miami Baywatch DJ’s (K18)

 

Tulokset

Tulokset halfpipe

Ajankohtaista