Piiroinen kuudes halfpipen maailmancupissa

Peetu Piiroinen on sijoittunut kuudenneksi Kiinan Secret Gardenissa lasketussa halfpipen maailmancupin kilpailussa. Kisan toinen suomalainen Janne Korpi oli yhdentenätoista ensimmäinen finaalista tippunut.

Kilpailun voittoon laski Japanin Ayumu Hirano peräti 97,75 pisteellä. Jopa neljä ensimmäistä miehissä oli japanilaisia. Naisten kilpailun voitti Kiinan Jiauy Liu 92,75 pisteellä.

- Kuudennesta sijasta olen ihan tyytyväinen. Tosiaan sekin, että pääsin finaaliin oli hyvä saavutus, vaikkei täällä ehkä niin kova taso ollut, kun jenkit puuttuivat. Kisa meni ihan hyvin, sain siellä yhden hyvän ranin ländättyä. Oli kyllä tarkoitus tehdä vähän erilainen rani, mutta kun harjoituksissa ei oikein lasku kulkenut, niin piti vähän helpottaa. Fiiliksissä olen kuitenkin, että pystyin ländäämään yhden laskun ja sain siitä ihan ok pisteet. Japanilaiset laski ihan pirun hyvin, ei niihin olisi ollut mitään saumaa vaikka olisinkin saanut paremman ranin, Piiroinen kommentoi.

Piiroinen aloitti kisat laskulla, jonka hän pysyi pystyssä, mutta temput eivät olleet aivan sitä mitä hän haki: backside 900 jäi muun muassa 720:een. Toisella laskullaan hän kuitenkin sai haluamansa, ja siitä pisteet 81,75. Kolmannellaan hän kaatui ensimmäisen hitin frontside tuplakorkin.

Takaisin halfpipe-laskuun paluuta tehnyt Piiroinen oli tällä kaudella jo toista kertaa halfpipessä finaalissa. Kiinan kuudes sija on hänen tämän kauden paras tuloksensa, Copperin big airin yhdeksäs sija on toiseksi paras.

Piiroinen on tänä kautena ainoa suomalainen, joka laskee maailmancupissa niin halfpipeä ja slopestyleä kuin big airiakin. Hänen lisäkseen vain Slovakian Tim-Kevin Ravnjak laskee maailmancupia yhtä monipuolisesti.

Miesten tulokset: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7160/7160RLF.pdf
1. Aymu Hirano, Japani 97,75
2. Raibu Katayama, Japani 90,75
3. Yuto Totsuka, Japani 90,50

6. Peetu Piiroinen 81,75
11. Janne Korpi 72,00

Ajankohtaista