Piiroinen parhaana suomalaisena kuudes Laax Openissa

World Snowboard Tourin elite-tason Laax Openin slopestylen finaalissa Peetu Piiroinen on sijoittunut kuudenneksi ja Roope Tonteri kahdeksanneksi. Kisan voitti kanadalainen Mark McMorris.

Kisa oli erittäin kovatasoinen. Vaikka monia kaatumisia nähtiinkin, ne olivat enimmäkseen vauhtiongelmista johtuvia. Sää oli aamusta haastava, mutta kun kisa saatiin käyntiin, tuli aurinko esille ja parkki oli hyvässä muodossa. Kisarata oli hieman tyypillisestä poikkeava, sillä hyppyreiden ja reilien lisäksi siinä oli kumpua ja quarterpipeä. Tuomarit arvostivat tasaista suorittamista joka osa-alueella, mistä johtuen esimerkiksi Kanadan Max Parrot ei noussut seitsemättä sijaa korkeammalle, vaikka tekikin historialliset kolme triplakorkkia peräkkäin.

Piiroinen kaatui ensimmäisensä ja kun hän ei saanut kolmattakaan kunnolla pystyyn, jäivät parhaiksi pisteiksi hänen toisesta laskusta keräämästä 76,30 pistettä. Tonteri sai ensimmäisellä laskullaan 65,50, mitkä jäivät hänen parhaimmikseen. Voittoon laskenut McMorris oli kaatua todella pahasti toisella laskullaan ja näytti jo jättävän kisat siihen, mutta tuli kolmannella laskulla takaisin ja keräsi huimat 91,40 pistettä, mitkä riittivät ylivoimaiseen voittoon.

- Oli kovatasoinen kisa, mutta itse vedin aika vaisun ranin. En saanut sitä parasta mitä yritin, ja vähän oli vauhdin kanssa ongelmia. Toisaalta jos olisin parhaan saanutkin, niin tuskin olisin kolmen joukkoon mahtunut. Moni laski niin hyvin, ettei olisi mahkuja ollut. Ihan kiva oli kuitenkin laskea. Vaikka aamusta oli sään kanssa taas vaikeuksia, niin aurinko sieltä lopulta tuli esiin ja parkki oli hyvin suunniteltu ja sheipissä. Mä olin fiiliksissä parkista. Kunnon slopestyle, jossa piti osata laskea kaikkea mitä parkissa onkaan. Kisoissa näki hyvin, että ne jotka ovat laskeneet vain hyppyreitä ja reilejä olivat aika kuutamolla, kun eivät osanneet esimerkiksi kaarta laskea ollenkaan. Tällaisiin ratoihin ei pysty täysin treenaamaan. Pitää vaan olla se tatsi lautaan ja olla luova radalla: mitä ikinä vastaan tuleekaan niin osata vetää sitä. Nyt lennän päiväksi Suomeen ja maanantaina tulen takaisin Keski-Eurooppaan. Pitää nyt laskea mahdollisimman paljon hyvää parkkia. Absoliut Parkiin olen menossa Roopen kanssa. Sitten kuukauden päästä alkaa pidempi kisarupeama: Air & Style, Ale Invite, X Games Oslo, US Open ja MM-kisat. Tulee tiukka rupeama. Jos haluaa menestyä, niin pitää päästä testaamaan niitä temppuja millä pärjää. Kun pääsee laskemaan hyviä mestoja niin väkisinkin kehittyy kun on hauskaa. Ei vaan saa loukkaantua, sillä se vie aina tatsia. Toisaalta ei saa olla liian varovainenkaan - ei siitä tule mitään, Piiroinen kommentoi.

- Lauta meni poikki enkä tiedä vielä onko kylkiluukin poikki. Nyt mennään ottamaan röntgen ja katsomaan että minkälainen homma. Oli semmoinen taisteluvoitto, että sain ainakin jonkinlaisen ranin ekalla ländättyä, vaikka olikin vähän semmoinen jokapäivärani. Kuten Peetu sanoi, olisi tiukkaa tehnyt päästä palkintopallille vaikka olisikin onnistunut. Jäljessä ollaan, mutta yritetään alkaa kehittämään ja tekemään jotain asialle. Ihan kaikkea pitää kehittää reileistä ja hyndiin. Pitäisi päästä laskemaan hyviä paikkoja paljon, mutta kun joka viikonloppu on kisat, niin onhan se vaikea päästä tekemään uusia temppuja. Jotain trampoliinijuttua pitää varmaan myös alkaa tekemään. Vaikka en niiden ihan hirveä fani olekaan eikä sillä kauheasti lumilautailun kanssa ole tekemistä, mutta jos siellä podiumilla haluaa olla niin jotain pitää alkaa keksimään. Mutta pääasiassa kuitenkin oli hauska päivä, Tonteri kommentoi.

Miesten finaalin tulokset: http://live.eim-solutions.com/live/public/LAAXOpen2016/contestpart/show/7331

Ajankohtaista