Piiroinen ykkösenä finaaliin Stonehamissa - myös Tonteri ja Nisula jatkoon

Kolme suomalaista big airin maailmancupin finaaliin Kanadassa.

Petja Piiroinen on voittanut maailmancupin big airin karsinnat Stonehamissa Kanadassa viime yönä Suomen-aikaa. Hänen parhaan hyppynsä pisteet olivat 87,75. Myös Roope Tonteri jatkoi finaaliin neljänneltä sijalta pisteillä 82,25, ja naisissa jatkoon laski Kristiina Nisula pisteillä 72,50. Naisten karsinnat voitti Klaudia Medlova Slovakiasta pisteillä 93,25.

- Päivä meni hyvin. Slopestylen treenit onnistuivat mukavasti siinä mielessä, että sain oman ranin tehtyä ja big air meni hyvin, vaikka treenit meni ihan päin mehtää ja hanuri otti taas osumaa. Silti hyvä päivä kaiken kaikkiaan, paitsi että Chicago tasoissi Red Wingsiä vastaan viimeisellä minuutilla niin meni pitkäveto pitkin honkia, Piiroinen kommentoi.

Roope Tonterin kisat eivät lähteneet toivotunlaisesti liikkeelle, kun hänen lentonsa Quebeciin eivät menneet aivan putkeen:

-  Olin lentänyt Denveristä Chicagoon, missä huomasin, että lento on tunnin myöhässä - ja se venyi lumien putsauksen vuoksi puoleksitoista tunniksi. Pääsin Torontoon, ja siinähän olin missannut jo lennon. Seuraava lento piti olla sopiva, mutta kun soittelin lentoyhtiöille, niin ei minulle ollutkaan lippua valmiina, joten lähdin selvittämään asiaa. Koitin ostaa lippua, että olisin päässyt samana iltana slopestylen treeneihin, mutta minulle ei enää lippua myyty. Lähdin infopisteelle kyselemään, mistä sain jonotusnumeron American Airlinesille. Siellä keski-ikäinen leidi kertoi, että hänellä on ollut minulle koko ajan lippu odottamassa, mutta sitä ei ollut missään järjestelmissä näkynyt. Pääsin sitten Torontoon ihan hyvään hotelliin, missä ehdin nukkua kaksi tuntia, kun piti jo viiden aikaan lähteä takaisin lentokentälle. Siitä matka jatkui Toronto-Montreal-Quebec. Missasin tietenkin kaikki treenit tv:stä tutusti, siitä suoraan big air -kisaan, pari treenihyppyä ja backside 1080:llä finaaliin, Tonteri kertoo.

Kisassa mukana myös olleet Janne Korpi ja Ella Suitiala karsiutuivat. Korpi oli 14:s pisteillä 65,75, ja Suitialan pisteet 57,00 riittivät karsinnoissa12:lle sijalle.

Tulokset miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7457/7457RLRQ.pdf

Tulokset naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7458/7458RLRQ.pdf

Ajankohtaista