Piiroiselle kultaa ja Rukajärvelle hopeaa MM- big airista

Yabulissa Kiinassa World Snowboard Tourin MM-kisoissa tänään lasketussa big airin finaalissa Peetu Piiroinen voitti kultaa ja Enni Rukajärvi hopeaa. Roope Tonteri jäi kisassa niukasti neljänneksi ja Kalle Järvilehto kuudenneksi.

Ensimmäinen kierros meni suomalaisilla loistavasti. Ensimmäisenä hypännyt Kalle Järvilehto teki loistavan bs triplakorkki 1440 ja sai siitä huippupisteet, ja Roope Tonteri nousi caballerial 1440:llä pisteilä 80,6 toiseksi. Kun Piiroinen vielä onnistui caballerial 1440:ssään, oli ensimmäisen kierroksen jälkeen Piiroinen toisena, Järvilehto kolantena ja Tonteri viidentenä. Naisissa Rukajärvi onnistui caballerial 720:ssä ja oli sillä ensimmäisen kierroksen kolmas.

Toisella kierroksella Järvilehto kaatui caballerial 1260:n, jonka hän ensimmäistä kertaa ländäsi harjoituksissa, mutta Tonteri sai backside 1440:n päälle - tosin parannettavaa vielä jäi. Piiroinen otti toisen kierroksen varman päälle ja teki backside 1260:n, jolla hän jatkoi kolmannelle kierrokselle kärjessä. Rukajärvi yritti toisella kierroksella backside 720:tä, mutta kaatui.

Viimeisellä kierroksella Järvilehto joutui epäonnistuneen ponnistuksen vuoksi tyytymään caballerial 900:n, mutta Tonteri sai backside 1440:n puhtaammin. Ennen Piiroista kanadalainen Sebastian Toutant oli siirtynyt kisan kärkeen ja Tonteri oli toisena. Piiroinen teki viimeisellään backside 1440 ja siirtyi kärkeen. Vain yhdysvaltalainen Kyle Mack enää pääsi muuttamaan kolmikkoa, kun tuomarit eivät nähneet hänen epäonnistuneen backside 1440:n otteessaan ja nostivat hänet toiseksi. Tonteri oli lopulta neljäs pistein 167,6 ja Järvilehto kuudes pisteillä 129,6. Piiroisen voittopisteet olivat 173,8 ja toiseksi tuli Toutant. Naisissa Rukajärvi teki viimeisellään hienon backside 540:n, ja kun kukaan ei päässyt hänen ohitseen, otti hän hopeaa pisteillä 142,2 Yhdysvaltojen Jamie Anderssonin voittaessa pisteillä 163,00. Kolmas naisissa oli yhdysvaltalainen Jessica Jenson.

- Tuli MM-kultaa ja ihan fiilikset, totta kai. Ainahan se on kivaa kun pärjää tai pääsee podiumille - ihan sama mikä se laji on. Meni kyllä kisat mun osalta hyvin. Harjoituksissa en saanut mitään aikaiseksi: tuuli ja oli tosi kuumottavaa yrittää temppuja. Vähän ollut myös vaivoja, kun semeissä tuli vähän tärskyjä. Kisoissa sain hyvin ekan tempun hyvin päälle, toisella tein vähän helpomman tempun ja vikalla sain vähän upgreidattua. Kaikki sain ländättyä ja ykkössija, niin kyllä olen ihan fiiliksissä. Pääsi voitto yllättämään, kun se on niin pienestä kiinni. Jos Seb Toots olisi ländännyt toisen frontti triplansa, niin en todellakaan olisi voittanut. Kova taso oli finaalissa. Sain kuitenkin suht pahat temput tehtyä, niin fiiliksissä siitä. Slopestyleen on kiva päästä, tämä big air oli vähän sivulaji mulle. Siellä yritetään myös päästä finaaliin ja taso tulee olemaan kova, mutta niinhän se näissä kisoissa aina on, kun on kaikki huiput messissä, Piiroinen kommentoi.

- On kyllä pitkä päivä, kun ensin oli slopen karsinnat ja fiilis tietenkin siitä, että pääsi siitä jatkoon. Ja fiilis siitä, että sitten big airissa ländäsin pari temppua. Oli mielenkiintoinen kisa. Oli tavallaan kova taso, kun jengi yritti pahoja temppuja, mutta kun kaksi ländättyä laskettiin yhteen, niin sitten meni mielenkiintoiseksi. Oli sitten siitä kiinni, että kuka pysyy pystyssä. Olisin halunnut tehdä backside 720:n, jota toisella kierroksella yritin, mutta kun alkoi näyttää siltä, että jos vaan pysyy pystyssä niin voi olla hyvillä sijoituksilla, niin sitten pelasin varman päälle ja tein backside 540:n. Olisi ollut kiva tehdä pahempia temppuja, mutta ensi kerralla sitten. Huomenna takaisin slopeen. Vähän sekavat tunnelmat on nyt, kun tänäänkin oli niin pitkä päivä ettei ole ehtinyt miettiä huomista. Pitää tästä nyt mennä mietiskelemään, mitä sitä huomenna tekisi, Rukajärvi kommentoi.

Aamulla kisatuista naisten slopestylen karsinnoista jatkoon laskivat Enni Rukajärvi ja Ella Suitiala. Kristiina Nisula tippui niukasti jatkosta. Huomenna Yabulissa kilpaillaan slopestylen semifinaalit sekä miehissä että naisissa.

Ajankohtaista