Puhakka kuudenneksi nuorten MM- big airissa

Rovaniemeläinen Iina Puhakka on sijoittunut kuudenneksi nuorten maailmanmestaruuskisojen big airissa Cardronassa Uudessa-Seelannissa. Puhakka oli ainut finaalissa ollut suomalainen. Sini Lehtinen, Valtteri Kautonen, Joonas Bergman ja Juho Laine karsiutuivat jatkosta.

Karsinnat laskettiin perjantaina, mutta haastavan sään ja aikataulun päällekkäisyyksien vuoksi naisten kisa saatiin laskettua vasta keskiviikkona. Puhakalla (s. 2000) oli kisojen lykkäämisen lisäksi huolena sunnuntaina slopestylen harjoituksissa kipeytynyt nilkka. Kaikesta huolimatta hän oli suoritukseensa tyytyväinen:

- Olosuhteisiin nähden parhaani koitin tehdä. Slopestylen treeneissä nilkka väännähti, joten laskeminen oli vähän haastavaa. Hyppäsin ensimmäisissä treeneissä vähän pitkäksi ja pyörin alastulossa kunnon pesukoneet. Löin jalan ländiin, niin jouduin ottamaan pari päivää lepoa. Big airin finaalin treenejäkään en laskenut oikeastaan ollenkaan. Aamulla koitin kerran hypätä, ja sitten kisaa siirrettiin nelisen tuntia sumun takia. Seuraavissa treeneissä en hypännyt kertaakaan, kun sattui niin paljon. Vasta kisassa hyppäsin kolme hyppyä. Siihen nähden oli paras mitä pystyin tekemään, Puhakka kommentoi.

Kisaan starttaaminen oli vaikea valinta, mutta valmentajan kannustuksella ja kivun lievityksellä kisahypyt onnistuivat.

- Oli se hieman haastavaa, mutta kun otti vähän särkylääkettä ja jumppasi, niin siinä se lämpesi. Ilman Simon (Suopanki, valmentaja) tsemppausta olisi jäänyt hyppäämättä. Piti keskittyä ländäämään takajalan kautta, kun se oli etujalka minkä nilkka oli kipeänä. Silloin ei sattunut niin paljon. Ekalla hypyllä testasin suoralla vauhdit, toisella tein backside 360:n ja kolmannella yritin frontside 720:tä, mutta se jäi vajaaksi. Eka hyppy pelotti tosi paljon ja olihan se vähän epämukavaa, mutta tuli hyvä mieli, kun sain ländättyä ja vähän parannettua sijoitusta. Muuten olisin ollut automaattisesti finaalin viimeinen. Taso ei ollut kauhean korkea, että jos olisin parhaani pystynyt tekemään niin olisin ollut mitaleilla.

Slopestylen karsinnat lasketaan jo torstaina, mutta vielä on auki, voiko Puhakka laskea niissä. Sään pitäisi onneksi jo parantua huomiselle.

- Huomenna selviää voinko laskea. Tänään en voinut laskea etukantilla ollenkaan, mutta se ei haitannut big airissa, kun piti vaan mennä suoraan. Täällä slopestyle-radalla pitäisi kuitenkin mennä myös etukantilla, joten slopestyle voi olla haastava. En tiedä miten reilit ja muut kestää. Kovasti on tullut kuitenkin vedettyä, kun kolme lautaa on mennyt poikki tämän reissun aikana. On tässä ainakin yritetty, Puhakka naurahtaa.

Big airin voittivat japanilaiset. Naisissa korkeimmalle kohosi Kokomo Murase ja miehissä Takeru Otsuka.

Naisten tulokset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7862/2018SB7862RLF.pdf
1. Kokomo Murase, JPN 181,00
2. Sommer Gendron, CAN 136,40
3. Ziyan Ren, CHN 125,60

6. Iina Puhakka 85,40
16. Sini Lehtinen 10,20

Tulokset, miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7863/2018SB7863RLF.pdf
1. Takeru Otsuka, JPN 188,20
2. Luke Winkelmann, USA 182,40
3. William Buffey, CAN 166,20

28. Valtteri Kautonen 23,00
30. Joonas Bergman 17,60
31. Juho Laine 10,40

Ajankohtaista