Rehnberg ja Rukajärvi korkeimmalle SM- big airissa

Iso-Syötteen SM-kilpailut huipentuivat big air -tykitykseen.

Lumilautailun SM-kisojen viimeisessä lajissa big airissa nähtiin liuta suorituksia, mitä ei ole koskaan aiemmin Suomen kisoissa nähty. Aurinkoinen sää ja loistava hyppyri siivittivät laskijat mitä kovempiin suorituksiin.

Heti aamusta kids-sarjassa suoritettiin ensimmäistä kertaa backside rodeota ja groms-sarjassa frontside 1080, jolla olisi voitettu tuomareiden mukaan myös rookie-sarja. Kun avoimen sarjan kimppuun päästiin, niin sitten vasta meno yltyikin.

Naisissa Enni Rukajärvi, Carola Niemelä, Ella Suitiala ja Karoliina Wuorivirta tarjoilivat kovimmat suoritukset. Niemelä oli lähellä frontside 720 -tempussaan, mutta ei aivan sitä saanut päälle. Wuorivirta koitti backside 720:tä, mutta joutui tyytymään ensimmäiseen, isoon backside 360 -temppuunsa ja sillä kolmanteen sijaan. Suitiala teki hienon switch backside 540:n ja otti sillä hopeaa. Switch backside 720 ei kuitenkaan ollut kaukana.

Voiton otti Enni Rukajärvi, joka näin keräsi kultaa kaikista SM-lajeista. Hänellä oli hieman hakemista vauhtien kanssa, mutta upea caballerial 720 tuli lopulta täydellisesti ja sillä otettiin voitto.

- Meni ihan ok. Sain caba seiskan päälle, mutta olisi ollut muitakin temppuja mielessä. En päässyt niitä koittamaan, niin se vähän harmittaa. Oli kyllä taas hyvä taso, kovaa haastamista. Ellalla oli switch backside 720 tosi lähellä ja Carolalla tosi hienoja frontside seiskoja, että kyllä haastajia oli. Viimeinen hionta jäi vain puuttumaan. Tänään oli kyllä komea keli: aurinko paistoi ja kevät fiilis. Hyppyri oli pehmeä, niin siitä olisi voinut sendata. Vauhtien kanssa oli vähän hakemista, niin siihen vähän kaatui oma homma, Rukajärvi kommentoi.

Miehissä taso yltyi hurjaksi. Jokainen laskija teki 900-pyörityksiä tai enemmän, ja jokainen top viidestä teki 1260 tai enemmän. Taistelu voitosta oli kuitenkin kahden kauppa, josta voittajaksi nousi Mikko Rehnberg. Hänen frontside 1440 sai hivenen paremmat pisteet kuin Kalle Järvilehdon backside tripla 1440. Kolmanneksi kisassa tuli Antti Valjus, ja lähellä podiumia oli myös Syötteen oma poika Aleksi Nevakivi, joka sijoittui niukasti neljänneksi.

Rehnberg oli kisaan tyytyväinen:

- Meni yllättävän hyvin. Tuli sellainen frontside tornado heitettyä ja pääsin jaloilleni alas. En ole ennen Suomen kisassa noin paljon pyörinyt, ja kun Kallekin teki tripla korkin, niin ei kyllä tällaista ole ennen Suomen kisassa nähty. Mikäs täällä oli laskea: plus kuusi, aurinko paistoi ja alastulo oli pehmeä. Tätä on odotettu. Hyppyri toimi hyvin. Eilen käytiin sitä testaamassa ja se heitti hieman liikaa, mutta yön aikana oli hienosti sitä korjattu, niin tosi hyvä oli tänään vetää. Voitosta on hyvä fiilis. Kiva olisi ollut, jos täälläkin olisi ollut minipipen SM-kisat. Niissä on kiva laskea: se ja crossin mestaruus vielä puuttuvat. Ensi vuonna sitten. Täällä on ollut tosi kivaa, mukava olla vaihtelun vuoksi muualla SM-kisoissa. Tosi hyvin oli täälläkin järjestetty ja aikataulussa pysyttiin. Hyvä meininki. Ja kyllä hyvälle näyttää Suomen junioreiden tulevaisuus. Aika kovia temppuja tytöt ja pojat laittaa, Rehnberg kertoo.

Kids-sarjassa SM-kultaa ottivat Dennis Larkiala ja Renee Aalto, gromeissa Ada Harinen ja Roni Aalto sekä rookieissa Enni Saarela ja Jarek Stanek.

Tulokset: http://www.fsa.fi/index.php/download_file/527/187/

SM-kisojen viralliset yhteistyökumppanit ovat Iso-Syöte, Burton Snowboards, SuperPark ja Jeep

Ajankohtaista