Rinnekangas finaaliin X Gamesien big airissa - lisäksi Rukajärven kanssa slopestylen finaalissa

Rene Rinnekangas jatkoi bigh airin karsinnoista eteenpäin Aspenin X Gameseissa. Huomenna lasketaan myös slopestylen finaali, jossa nähdään Rinnekankaan lisäksi Enni Rukajärvi.

Aspenissa Coloradossa laskettiin tänään kutsukilpailu X Gamesin miesten big airin karsinnat, joista Rene Rinnekangas jatkoi finaaliin. Jamiformaatilla lasketuissa kisoissa ei annettu pisteitä, vaan pelkästään järjestys kerrottiin. Vajaan tunnin verran laskijat saivat tehdä parhaat temppunsa, jonka jälkeen kuusi parasta jatkoi finaaliin.

Rinnekangas sai kaikki temppunsa pystyyn. Hän teki kolme erilaista 1440:ntä, frontside 1260:n sekä backside 1620. Hän sai kuitenkin jännittää viimeiseen saakka, sillä hän oli lopulta kuudes ja viimeinen jatkoon päässyt. Karsinnat voitti Kanadan Max Parrot.

- Tuntuu erittäin hyvälle. Hauska nähdä, että pystyn tekemään isoja temppuja. Nykyään taso on niin jäätävä, että jo karsinnoissa nähtiin sellaisia temppuja mitä ei joka kisassa edes näe. Itse asiassa nyt oli ensimmäinen hyvä päivä olosuhteiden puolesta, kun paistoi aurinko ja näki: muina päivinä satanut lunta. Aamulla oli slopen treenit ja nyt big airin kisa, niin nyt mennään vähän kämpille lepuuttamaan, Rinnekangas kommentoi.

Hänellä on ollut hieman loukkaantumisia takanaan, ja nyt oli ensimmäinen kisastartti niiden jälkeen.

- Tänään tein ensimmäiset kunnon isot kisatemput tällä ns. uudella jalalla. Aika pitkään se on ollut kipeä, mutta nyt sen pitäisi olla ok. Vieläkin se vähän vilhoo, mutta mennään vaan hyvällä apinanraivolla eteenpäin.

Huomenna Rinnekangas laskee big airin iltafinaalia ennen slopestylen finaalin, johon hän pääsi suoraan viime vuoden hopean ansiosta.

- Slopeen lähden kyllä hyvillä mielin. Se on se minun oma päälaji. En malta odottaa, että pääsee laskemaan kaikkien rokkitähtien kanssa joita pienestä saakka fanittanut. Iso päivä edessä, Rinnekangas kertoo.

Huomenna lasketaan myös naisissa slopestylen finaali, joissa laskee viime vuoden pronssimitalisti Enni Rukajärvi. Naisissa ei karsintoja laskettu, vaan kaikki kutsutut ovat suoraan finaalissa.

- Ihan hyvältä tuntuu lähteä kilpailuun. Nämä ovat nimensä veroiset kisat: radalla on aika haastavat setit ja on saanut kyllä laskea. Mukava päästä testaamaan mitä sieltä lähtee. Tuntuma on ihan hyvä, mutta kun sairastin tuossa vähän pidempään, niin jaksamisen puolella on ollut puutteita. Sekin kuitenkin on parempaan päin, Rukajärvi kommentoi.

Radalle on tehty viime vuoden kolmen hyppyrin sijaan neljä, joista viimeinen on erikoisempi kaarihyppyri. Lisäksi myös slopestylessä lasketaan kisat jamiformaatilla, mikä tuo uusia tuulia kilpailuun.

- Se tuo kyllä lisähaastetta, että on neljä hyppyriä kolmen sijaan. Linja on todella tiukka, eikä välissä ehdi hengähtää. Myös uusi formaatti tuo lisähaastetta. Nyt pitää miettiä yhden hyvän ranin lisäksi muitakin temppuja. On erittäin mielenkiintoista, kuinka monta hyvää laskua sinne saa.

Finaalit on nähtävissä Elisa Viihteeltä. Naisten slopestylen finaali alkaa Suomen aikaan 20.00 ja miesten 22.45. Big airin finaali alkaa 5.00 aamulla.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista