Rinnekangas ja Rukajärvi slopestylen Suomen-mestareiksi

SM-slopestylen finaalissa nähtiin kovatasoista laskemista.

Iso-Syötteellä laskettiin lauantaina lumilautailun SM-kisoissa slopestylen finaali. Kisa oli erittäin kovatasoinen jokaisessa sarjassa, ja vaikka sää oli pilvinen niin silti oli lämmintä ja lumi pehmeää.

Kilpailun voittoon laskivat avoimessa sarjassa Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi. Miehissä toiseksi tuli Mikko Rehnberg ja kolmanneksi Aleksi Nevakivi, naisissa toiseksi Carola Niemelä ja kolmanneksi Ella Suitiala. Varsinkin miehissä oli erittäin tasaista, ja kolme parasta tulivat Iso-Syötteen upealla vain kolmeen pistään sisään.

- Tänään oli hieno meininki, oli kiva tulla takaisin tunturiin. Oli pehmeää lunta ja kiva laskea. Hyvin näki, vaikka vähän pilvistä olikin. Ei ollut kauhean isot hyppyrit, mistä minä pidin: pystyi koittaamaan uusia temppuja. Kaikki laski pirun hyvin. Oli mukavaa, kun tuli paljon ländättyjä raneja. Ihan hyvältä tuntuu Suomen-mestaruus viedä ja kiva olla täällä pitkästä aikaa. Parit on tainnut minulla jäädä välistä. Tämä oli ensimmäinen avoimen sarjan mestaruus minulle, ja täytyi kyllä laittaa parastaan. Niitä temppuja en kauheasti ole tehnyt mitä tänään laitoin. Onhan se Suomessa kova taso, ei se turhaan ole yksi johtavia maita, Rinnekangas kommentoi. Hänen voittolaskunsa oli frontside bluntslide 450, switch backside 270 boardslide, caballerial 900 ja backside rodeo 900.

Myös crossissa Suomen-mestaruuden ottanut Enni Rukajärvi oli erittäin tyytyväinen päivään:

- Oli hauska päivä, aina on ilo kisata SM-kisoissa. Ja kyllähän se aina jännittää, kun täällä kotimaalla kisataan. Ekalla ranilla tuli voitto. Koitin kahdella toisella parantaa, mutta en siihen pystynyt. Sitten olisin ollut vielä tyytyväisempi, jos olisin voinut vähän parantaa. Hyvä oli taso, ja varsinkin Carola (Niemelä) ja Ella (Suitiala) laskivat hyvin. Junioreissakin oli tosi kovaa laskemista, varsinkin kids-sarjaa oli kiva katsoa: siellä oli hyvää laskemista ja hyvä meininki. Hyvältä näyttää lumilautailun tulevaisuus ja mukava olla täällä paikalla, Rukajärvi kommentoi. Rukajärven voittolasku oli 50-50 backside 360, noseslide pretzel, switch backside 360 ja caballerial 720.

Iso-Syötteellä laskettiin ensimmäistä kertaa SM-mitaleista kids-sarjassa, jossa SM-kultaa ottivat Renee Aalto ja Pyry Posio. Gromeissa voiton nappasivat Ada Harinen ja Ville Jukola ja rookieissa Enni Saarela ja Juho Virsunen. SM-kisat päätetään sunnuntaina big airilla.

Tulokset: http://www.fsa.fi/index.php/download_file/525/187/

Kuvia vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Niko Häggman): https://fsa.kuvat.fi/kuvat/SM19+-+ISO-SY%C3%96TE/SLOPESTYLE+FINAALI/lores/

SM-kisojen viralliset yhteistyökumppanit ovat Iso-Syöte, Burton Snowboards, SuperPark ja Jeep

Ajankohtaista