Rinnekangas ja Rukajärvi viidenneksi Pekingin big airissa

Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi ovat molemmat sijoittuneet viidennelle sijalle Pekingin Air & Stylessä. Kilpailu oli osa FIS:n maailmancupia.

Miesten kilpailun voitti loukkaantumisien jälkeen paluun tehnyt Ruotsin Sven Thorgren ja naisten kilpailun Itävallan Anna Gasser. Muut suomalaiset, viime mc-kisan kolmas Kalle Järvilehto ja kautensa Pekingissä avannut Mikko Rehnberg, eivät päässeet karsinnoista jatkoon.

Sekä Rukajärvi että Rinnekangas saivat hienosti kaksi ensimmäistä temppuaan pystyyn. Rukajärvi teki ensimmäisellään uuden temppunsa backside 900:n ja toisellaan caballerial 720:n. Rinnekankaan ensimmäinen oli backside tripla 1440 mellakka ja toisellaan hän teki frontside 1440:n. Kahden kierroksen jälkeen tilanne oli kutkuttava, kun Rukajärvi oli neljäntenä ja Rinnekangas kolmantena.

Molemmat lähtivät rohkeasti yrittämään sijoituksen parannusta viimeisellään, mutta kumpikaan ei aivan saanut temppuaan pystyyn. Rene yritti viimeisellään backside 1620:tä, Enni caballerial 1080:tä.

- Olen kyllä fiiliksissä siitä, että sain tehtyä backside 900:n monta kertaa: ensin karsinnoissa ja sitten finaalissa. Olisi se voinut tietenkin mennä paremminkin, mutta ensi kerralla sitten. Fiiliksissä olen myös, että pääsin yrittämään caballerial 1080:tä. Ei tässä voi olla yhtään harmissaan. Tavallaan tiesin, että voisin helpommin tulla nyt caba tonnin alas, mutta lähdin liian hitaasti pyörimään. Jos olisi paremmin nokalta, niin olisi helpompi ottaa alas kun olen bäkki ysiä nyt tehnyt. Taso on tytöissä nyt tosi kova. Huomaa, että ovat harjoitelleet paljon. Hyvä vaan, että taso nousee. Kaikki myös ländäsivät ekalla kierroksella, joten hyvä kisa kaikin puolin. Nyt lähden hetkeksi Suomeen, siitä Coloradoon laskemaan ja sitten Dew Tourille seuraaviin kisoihin, Rukajärvi kommentoi.

Myös Rinnekangas oli päivästä tyytyväinen, vaikka harjoituksissa loukattu olkapää meinasikin saada iisalmelaisen jättämään kisan väliin:

No ei mennyt huonosti, olen erittäin fiiliksissä, että sain pistettyä pystyyn nuo kaksi temppua mitä halusinkin. Yritin vielä uutta temppua mitä en ole aiemmin koittanut, mutta seuraavalla kerralla. Ekana treenipäivänä otin kylkipommia ja olkapää revähti. En ollut varma, että pystyn laskemaan, mutta sain kumminkin semmoiset buranat ja pyörittelyt niin pystyin laskemaan. Hyvin meni, finaaliin päästiin eikä voi olla kuin tyytyväinen. Taso on kyllä mahoton. Karsinnoissakin pitää parastaan laittaa. On se hullua. Podium-äijät kyllä ihan paikkansa ansaitsivat. Toivottavasti pääsen lähiaikoina uudestaan yrittämään 1620:tä, niin saisi sen kisavarmaksi. Tiedä vaikka se sitten tulevaisuudessa riittäisi. Nyt menen takaisin Vuokattiin kouluun ja Dew Tourille Coloradoon. Kyle Mackin kanssa oli puhetta, että jos kelkkoja saataisiin käyttöön, niin voitaisiin ennen kisoja vähän takamaastossa käydä.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli suojatteihinsa erittäin tyytyväinen;

- Hiton hienosti molemmat painoivat menemään. Ennillä olisi ollut saumoja olla paljonkin korkeammalla, jos pieniä mokia olisi saanut pois. Silti sanottava, että se on saakelin pienestä kiinni. Taso on kova ja kaikilta lähtee kovaa settiä. Pitää mennä kellä vain ihan täydellisesti, että voi podiumilla olla. Bäkki ysi oli Ennillä pienen työstämisen takana, mutta paras onnistuminen tuli kisassa, eikä caba tonnikaan ollut hirmu kaukana. Renen kohdalla todella kova venyminen. Treenipäivän jälkeen näytti pahalta, että pystyykö ollenkaan laskemaan. Kiva oli, että muilta mailta tuli Renen olkapäälle apuja. Oli usemmankin maajoukkueen fyssaria, joilta saatiin apua. Kiva, että kilpailullinen veljellisyys on vielä voimissaan. Hienoa kyllä, että tiukassa paikassa Rene saa noin hyvin temppuja jaloilleen. Vielä kun vähän enemmän päästään harjoittelemaan, niin ihan varmasti ollaan aivan podiumilla. Siihen on jatkuvasti täysin rahkeet, Koskinen kertoo.

Tulokset naiset: http://medias3.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7181/2019SB7181RLF.pdf
1. Anna Gasser AUT 182,25
2. Miyabi Onitsuka JPN 176,00
3. Laurie Blouin CAN 156,00

5. Enni Rukajärvi 145,25

Tulokset miehet: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7182/2019SB7182RLF.pdf
1. Sven Thorgren SWE 184,00
2. Takeru Otsuka JPN 176,25
3. Clemens Millauer AUT 169,00

5. Rene Rinnekangas 165,25
35. Mikko rehnberg 23,25
36. Kalle Järvilehto 19,00

Ajankohtaista