Rinnekangas neljäs X Gamesin big airissa - jäi Rukajärven kanssa slopestylen kahdeksanneksi

Aspenissa Coloradossa X Games -kutsukilpailussa Rene Rinnekangas on sijoittunut big airissa neljänneksi. Iltakisan voitti Kanadan Max Parrot. Ennen iltakisaa samana päivänä laskettiin myös slopestylen finaali sekä naisissa että miehissä. Rinnekangas sijoittui siinä kahdeksanneksi, kuten myös naisissa Enni Rukajärvi. Miesten slopestylen voitti Kanadan Darcy Sharpe, ja naisissa kultaa otti Yhdysvaltojen Jamie Anderson.

- Aikamoinen päivä on takana: on sekä ylä- että alamäkiä ollut matkassa. Aamupäivällä oma päälaji slopestyle ei mennyt niin nappiin, mutta nyt illalla oli parempi boogie. Vähän oli hankaluuksia slopestylessä jostain syystä. Yhden laskun sain pystyyn mistä olen tyytyväinen, mutta siinä oli tarkoitus saada usemapi rani pystyyn. Aina ei voi voittaa. Vähän oli pilvinen sää, mikä totta kai vaikuttaa vähän näkemiseen, mutta kyllä se aina itse kuljettajassa on vika loppujen lopuksi. Pitkä päivä oli, että muutama tunti oli slopestylen jälkeen väliä ja taas mentiin torniin. Kyllä se hurjaa touhua on, mutta fiiliksissä olen, että onnistuin siinä omasta mielestä hyvin. Sain omia parhaita temppuja tehtyä ja fiiliksissä olen taas kisoissa. Jalka kestää ja hyvä fiilis, Rinnekangas kommentoi.

Rinnekangas sai big airissa tehtyä neljä eri hyppyä pystyyn viidestä. Kolme niistä oli erilaisia 1440:siä ja yksi 1620. Pronssi oli hyvin lähellä, mikä Rinnekangasta miellytti:

- Kyllä se hyvältä tuntui. Big air ei ole oma vahvuus: en ole ihan siellä kärkitasolla maailmalla. Tämä tuo itseluottamusta lisää. Aika lähellä se kävi.

Rinnekangas laskee ainoana laskijana X Gameseissa neljä lajia. Sunnuntaina hänellä on luvassa sekä reilikisa että knuckle huck, jossa tehdään temppuja big air -hyppyrin alastulon kummulta.

Enni Rukajärvi sai slopestylessä tehtyä kaksi erilaista laskua pystyyn, mistä hän oli tyytyväinen:

- Oli sinne päin -päivä. Ihan ok, että sain tehtyä kaksi erilaista rania. Teknisemmät temput jäivät hyppyristä puuttumaan, mutta reileihin olin ihan tyytyväinen. Kisa oli kyllä kova. Sen huomaa, että tytöt ovat harjoitelleet kovasti vaikeampia temppuja. Formaatti oli vähän mielenkiintoinen. Ihan jamitunnelmiin ei päästy. Vähän jouduttiin odottamaan, mutta neljä laskua oli kuitenkin enemmän kuin kolme. Nähtiin myös monipuolisempia raneja, mikä oli kiva juttu.

Kaikki päivän kisat käytiin jamiformaatilla, jossa laskijoilla oli tietty aika laskea parhaat laskunsa ja tuomarit laittoivat laskijat järjestykseen. Pisteitä ei erikseen annettu.

Sunnuntaina X Gamesien viimeisenä päivänä reilikisat lasketaan klo 22.30 alkaen ja knuckle huck 3.30 Suomen-aikaan.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista