Roope Tonteri tiedotustilaisuudessa: "Nyt mennään päivä kerrallaan."

Helsingissä Elisa Studiolla 19.11. olivat toimittajat kerääntyneet kuulemaan Roope Tonterin ajatuksia loukkaantumisesta ja tulevasta. Varsinkin tulevat olympialaiset kiinnostivat:

- Totta kai mä siellä lasken, mutta mennään nyt päivä kerrallaan. Siis mikään ei ole mahdotonta, mutta kyllä tässä kiire tulee. Mulla tulee yhtä kiire kuin niillä rakentaa siellä parkkia, Roope naureskeli.

Onnettomuus sattui Sveitsissä rullalautailemassa reilu viikko sitten. Päivä oli ollut hieno. Roope pääsi skeittaamaan ystäviensä ja suurien lumilautatähtien kanssa. Joukossa oli muun muassa kaikkien aikojen kuuluisin lumilautailija Terje Haakonsen.

- Meitä oli Marco Grilc, Alek Oestreng, Christina Haller, Nicolas Muller ja Terje Haakonsen skeittaamassa. Oli kyllä siistiä. En ole Terjeä tavannut aiemmin kuin kerran. Yritin opettaa sille miten tehdään mellakka kornerista, muttei se oikein oppinut. Se yritti koko ajan tehdä metodia.

Hieno päivä sai kuitenkin kurjan käänteen.

- Vähän innostuin ja yritin nollie bigspiniä rappusista. Käsi oli sitten taas väärässä paikassa. Se jäi taas taakse, taas siihen tuli painoa ja taas meni samalla tavalla poikki. Se oli heti aivan soirossa. Lensin vielä samana iltana Suomeen, ja käsi leikattiin kahden päivän päästä. Leikkaus oli kuulemma aika vaativa, mutta meni loppujen lopuksi hyvin. Olihan se aika riskialtis, kun se oli vasta leikattu ja siinä oli paljon hermoja sun muita. Riskit oli tiedossa, mutta riskejä pitää ottaa. Kaikki hyvin, ranne liikkuu vielä.

Oikean käden olkaluussa oli kierteinen murtuma, jonka hyvänä puolena oli runsas määrä luutumispintaa. Käteen asennettiin Töölön sairaalassa metallilevy, jonka tehtävänä on tukea murtunutta luuta ja pitää se paikoillaan. Leikkauksen jälkeen käteen laitettiin 28 tikkiä.

- Tuli uusi ennätys taas. Tänä vuonna tullut ennätyksiä rikottua, Roope naureskeli viitaten edellisen leikkauksen 27 tikkiin.

Nyt Roopella on noin kaksi kuukautta sairaslomaa ja kolmen kuukauden päästä hän pääsee viimeistään tositoimiin.

- Silti on aika yksilöllistä, miten luutuminen lähtee. Viimeksi se parani odotuksia paremmin ja nopeammin. Toivottavasti tässä mennään samaa rataa ja ehkä vielä paremmin.

Nyt Roopen tunnelmat eivät ole kovin korkealla, mutta toivoa riittää.

- Kyllähän nyt masentaa, mutta päivä kerrallaan mennään. Kyllä tästä uuteen nousuun päästään. Mieli matalalla, mutta tavoitteet korkealla. Jos olisi nyt mun kiintiö tullut täyteen edes tämän käden osalta. Nyt ei oikein enää saisi tätä kättä hajoittaa, kolmannella kerralla alkaa olla aika haasteellista. Jos vielä menee tuo sama luu, niin tuonne olkapään tienoille lääkäri oli jättänyt yhden viiden sentin paikan, että sinne voi levyn laittaa jos ihan must on.

Ajankohtaista