Rukajärvestä jälleen vuoden lumilautailija - Suur-Hamarista spektaakkeli

Lumilautailijoiden Spine X Awards by Veikkaus -gaalaillassa Enni Rukajärvi palkittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin vuoden lumilautailijana. Spine Magazinen järjestämässä yleisöäänestyksessä kolmen kärkeen ylsivät myös huimaa kauden tehnyt Matti Suur-Hamari ja juuri uuden, kansainvälistä huomiota keränneen pätkän julkaissut Toni Kerkelä. Kerkelä on kuvannut määrätietoisesti kavereidensa kanssa vuosikaudet, mikä on palkittu tuoreella ammattilaissopimuksella sekä omalla osuudella yhdysvaltalaisen Transworld Snowboarding -lehden Insight-elokuvassa.

- Vaikea uskoa, että oli mahdollista voittaa kolmatta kertaa peräkkäin. Tosi kovassa seurassa sai siellä äänestyksessä taas olla ja tosi kovia juttuja moni on painanut viime kaudella. Eli olen erittäin otettu ja haluan kiittää kaikkia kaikesta tuesta. Arvostan, kertoo Enni Rukajärvi, joka ei itse päässyt paikan päälle pokkaamaan palkintoa oltuaan samaan aikaan Oslossa sponsorinsa Vimanan elokuvan ensi-illassa.

Vuoden spektaakkelien kärkeen nousivat nuorten olympialaisten menestys, Kiinan MM-kisojen onnistumiset sekä Matti Suur-Hamarin ällistyttävä kausi, joista Suur-Hamari nappasi korkeimman potin. Suur-Hamarin kauteen kuuluivat muun muassa historiallinen X Games -kulta sekä crossin, banked slalomin ja overallin maailmancup-voitot.

- Ensinnäkin oli huikeaa olla ehdolla kahdessakin eri kategoriassa. Vuoden lumilautailija -kategoriassa olin ensin top 3:ssa ja sitten spektaakkeli haltuun, niin kyllähän siinä sai vähän henkeä haukkoa. Arvostan tätä kyllä todella paljon ja juurikin sen takia, että mikään raati ei ole tehnyt päätöstä vaan jengi on puhtaasti äänestänyt lopputuloksen. Kyllähän siinä meinasi mennä roska silmään isolla miehellä kun lavalta nimi huudettiin. Tästä on hyvä jatkaa kovaa duunia kohti uusia unelmia. Kiitos vielä kerran ihmisille äänistä... arvostan suuresti, Suur-Hamari kommentoi.

Vuoden 2016 Spine X Awards by Veikkaus voittajat ovat:

Vuoden lumilautailija: Enni Rukajärvi
Vuoden spektaakkeli: Matti Suur-Hamari
Vuoden Suomi pro: Rene Rinnekangas
Vuoden valokuvaaja: Harri Tarvainen
Vuoden ekoteko: Protect Our Winters Finland
Vuoden kulttuuriteko: Wappulounas
Vuoden elämäntyöpalkinto: Talma / Esa ja Vesa Pihlajaniemi
Vuoden kuvausprojekti: Eero Ettala & Sami Luhtanen
Vuoden crew: 292 Crew
Vuoden junioripoika: Rene Rinnekangas
Vuoden juniorityttö: Elli Pikkujämsä

Matti Suur-Hamari, kuva Harri Tarvainen

Ajankohtaista