Rukajärvi kolmanneksi Burton European Openin slopestylessä

31.1.2015 Laaxissa kisattiin aurinkoisessa säässä slopestylen finaali. Enni oli hienosti palkintopallilla.

World Snowboard Tourin elite-tason Burton European Openin slopestylessä Enni Rukajärvi on tullut kolmanneksi. Kisan voittoon laski Christy Prior Uudesta-Seelannista ja toiseksi tuli yhdysvaltalainen Jamie Anderson. Edellisten päivien huonon sään vuoksi karsinnat peruttiin ja kisassa laskettiin pelkästään finaali. Finaalipäivänä kisapaikalla Sveitsin Laaxissa oli kuitenkin hieno aurinkoinen ilma.

- Tuntuu hyvältä. Sain ländättyä ranin ja ollut hauska viikko. Laskettu putskua ja käytiin tuossa heittämässä tuo kisakin läpi. En tehnyt ihan sitä mitä olisin halunnut, kun oli vauhtien kanssa ongelmia. Olen ihan tyytyväinen kuitenkin, Rukajärvi kommentoi.

Enni sai kolmannelle sijalle oikeuttaneet pisteet 75.20 toisesta laskustaan. Priorin voittolasku keräsi pisteet 84.00 ja Andersonin pisteet olivat 78.55. Kisassa kaikilla laskijoilla oli haasteita vauhtien kanssa.

- Rata oli hauska, kun oli vähän erilainen ja vähän enemmän jibu-henkinen. Mun rani oli backside 180 bonkki, halfcab spinen yli, yritin sitten tailpressiä mutta oli enemmänkin 5050 backside 180, switchinä rolleriin ja siitä switch backside 180 alas ja hyppyreistä frontside 720, backside 540 ja caballerial 540, Enni kertoo ranistaan.

Miehissä Peetu Piiroinen oli viides pisteillä 80.75 ja Roope Tonteri yhdestoista pisteillä 72.25. Miesten kisan voittoon laski Ståle Sandbech Norjasta pisteillä 91.40.

Ajankohtaista