Rukajärvi MM-hopealle slopestylessä

World Snowboard Tourin MM-kisoissa Yabulissa Kiinassa kisatussa slopestylessä Enni Rukajärvi on ottanut hopeaa. Kisan voitti Yhdysvaltojen Jamie Andersson. Kolmanneksi laski yhdysvaltalainen Julia Marino.

Semifinaalit voittanut Rukajärvi kaatui ensimmäisellä laskullaan backside 540:ssä, joka tuli liian pitkälle alastuloon. Tuulinen sää hieman vaikeutti kisaa, mutta toisella laskullaan Rukajärvi onnistui laskemaan tyylikkään ja puhtaan laskun. Hänen raninsa frontside 720, backside 540, caballerial 540, backside 360 kaaresta, boardslide 270, 50-50 backside 180, halfcab boardslide ja frontside bluntslide 279 keräsi pisteet 86,50. Hän jäi sillä niukasti Anderssonin taakse, jolla oli toisen kierroksen jälkeen vain 0,15 pistettä enemmän.

Kolmannella laskullaan Andersson sai parannettua ja keräsi pisteet 90,25. Rukajärvi koitti lähteä parantamaan raniaan lisäämällä mukaan caballerial 900, mutta se ei aivan tullut alas. Kolmanneksi tulleen Marinon pisteet olivat 82,50.

Näin Rukajärvi otti kisoista toisen hopean big airin mitalin lisäksi.

- Tuntuu kyllä saakelin hyvältä - vihdoin sain hommat kasaan. Ollut aika levällään pakka koko kauden, eikä kisoista ole tullut yhtään mitään. Nyt vielä olen tosi tyytyväinen myös reileistä, kun sain tehtyä jotain myös sillä puolella. Oli aika lähellä se Jamie, mutta ensi kerralla sitten. Suunnitelma kisoihin on ollut vähän auki koko ajan täällä, mutta karsinnoista lähtien olen upgreidannut temppuja. Hyndissä olen pitänyt saman suunnan jatkuvasti, sitten vaan lisännyt vaikeutta niihin. Reilit jotenkin vaan löytyivät eilen, ja tänäänkin tien vähän pahemman tempun viimeiseen reiliin. On kyllä ollut rankka reissu. Tässä on ollut viidet kisat neljän päivän aikana, että aika fyysistä alkaa olla, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen on kisoihin Suomen joukkueen puolelta erittäin tyytyväinen:

- Lyhyesti sanottuna Suomen suoritus on ollut ihan loistava, vaikkei ihan kaikkia finaaleihin saatukaan. Kyllähän tässä ollaan voimakkaasti plussan puolella kaikin puolin, että on tämä aivan huikea lopetus kisoille tämä Ennin kakkossija. Ennin suoritusthan oli uskomattoman smuutti. On hienoa nähdä, kun ihmisellä loksahtaa asiat kohdalleen itselleen ja nauttii siitä mitä tekee, niin tältä se silloin näyttää. Tämä oli ehdottomasti parasta Enniä tällä kaudella, ja reilien osalta kenties parasta ikinä. Oli tosi hienoa nähdä, että hän pystyi parantamaan sillä osastolla semeistä entisestään. Upeaa kertakaikkiaan. Kausi on ollut onneksi nousujohteinen. Meillä on ollut loukkaantumisia ja vaikeuksia sillä osastolla, mutta onneksi saatiin tämmöinen lopetus kaudelle. Tokihan meillä on vielä yksi maailmancupin kisa Tsekeissä jäljellä, että siellä mennään sitten viikonloppuna vielä kaasu pohjassa, Koskinen kommentoi.

Ajankohtaista