Rukajärvi neljänneksi Burton US Openissa

Enni Rukajärvi on sijoittunut neljänneksi Vailissa Coloradossa lasketussa World Snowboard Tourin elite-tason Burton US Openin slopestylessä. 35-vuotis juhlavuottaan viettävän US Openin slopestylen voitti Itävallan Anna Gasser. Miesten kisan voitti Kanadan Mark McMorris.

US Openin harjoitukset olivat vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi jääneet vähäisiksi, mikä näkyi rikkonaisissa karsinnoissa. Rukajärvi oli naisissa viimeinen jatkoon päässyt, mutta miehissä kumpikaan suomalaista Roope Tonteri eikä Ville Paumola päässeet jatkoon.

Finaaleihin naiset olivat kuitenkin saaneet laskunsa hienosti kasaan, ja Vailissa nähtiin historiallisen kovatasoinen kilpailu. Rukajärvi epäonnistui ensimmäisellä laskullaan frontside 720:n, mutta toisella laskulla sai koko laskun pystyyn - tosin frontside 720 oli jälleen hieman epäpuhdas. Siitä rokotettiin kovasti pisteissä, ja toisen kierroksen neljäs sija jäi lopulliseksi.

- Ollut aika haastava viikko. Alkuviikosta oli tuulta ja myräkkää, eikä hirveästi päästy vetämään hyndiä. Ratakin oli tosi haastava eikä oikein minun mieleen - ei löytynyt kovin hyvää fiilistä siihen. Onneksi kuitenkin finaaleissa sain vähän meininkiä päälle ja jotain temppujakin sieltä tuli. Totta kai harmittaa, että frontti seiska vähän laahasi siellä. Ihan hyvä fiilis muuten laskuista, ja oli tämä itsensä ylitys, kun ennen kisaa pelotti aika paljon vetää noita hyndiä. Tästä jatkan matkaa Norjaan. Siellä perjantaina kisataan X Gamesin slopestylessä ja big airissa ekalla varasijalla, niin ainakin pääsen hyppimään sitä, mutta katsotaan olenko kisassa. Sitten MM-kisojen big airiin sieltä. Nyt vaan homma jatkuu ja kevätlaskuja odotellessa, Rukajärvi kommentoi.

Rukajärven lisäksi Roope Tonteri jatkaa Osloon X Gamesiin. Samaan aikaan käynnistyvät Sierra Nevadassa MM-kilpailut, joihin lähtee Suomesta 12 laskijan joukkue. Rukajärvi ja Tonteri ottavat osaa MM-kisojen viimeiseen lajiin big airiin.

Ennin lasku: halfcab boardslide, 50-50 backside 360, frontside 720, backside 720, boardslide to fakie, caballerial 720

Ajankohtaista