Rukajärvi toistamiseen maailmancupissa ensimmäiseksi

Enni Rukajärvi on voittanut slopestylen maailmancupin kilpailun Seiser Almissa Italiassa. Voitto on jo toinen maailmancupissa putkeen, kun edellisenä viikonloppuna hän oli ykkönen Laax Openissa Sveitsissä.

Italiassa toiseksi tuli sveitsiläinen Sina Candrian ja kolmanneksi kanadalainen Laurie Blouin. Miesten kisan vei belgialainen Seppe Smits.

- Aika uskomatonta nousta taas ensimmäiselle pallille. Siitä on hyvä fiilis, että kerrankin sain tehtyä reileihin jotain. Hyppyreissä vähän varmistelin, mutta se tällä kertaa riitti. Oli kyllä kova kisa. Tytöt yritti ja tekikin tosi pahoja juttuja. Siellä tuli tonneja ja ysejä monilta, mutta sitten monilta uupui juttuja reileistä ja puhtaus puuttui laskuista, Rukajärvi kertoo.

Rukajärvi oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toinen, mutta sai parannettua laskuaan toisella nousten kärkeen. Kolmannella kierroksella hänen ohitseen ei kukaan päässyt, ja hän sai jälleen laskea voittolaskun, sillä hän oli lähtenyt finaaleihin Laaxin tapaan ensimmäiseltä sijalta voitettuaan karsinnat keskiviikkona. Silti hänellä riitti haasteita viikon aikana:

- Ensin kantti irtosi laudasta, ja piti ottaa vähän erilainen lauta käyttöön. Sitä tultiin eilen testaamaan, niin katkesi nauhat kengistä. Kun on pikasysteemit kengissä, niin piti lähteä siihen sopivia nauhoja metsästämään jostain 50 kilometrin päästä eri kaupungeista. Onneksi sieltä löytyi lumilautakaupasta mukava äijä, jolta sai uudet nauhat ja se vielä vaihtoikin ne. Kiitos hänelle.

Kisan toinen suomalainen, Ville Paumola, pääsi semifinaalien kautta finaaliin, mutta ei saanut finaalissa puhdasta laskua aikaseksi.

- Paumolalla karsinnoissa toisella hyppyrillä frontside 1440 tuli kumpuun alas ja nilkka kipeytyi. Vielä tänään aamulla oli epäselvää laskeeko ollenkaan, mutta onneksi hän sai aikaiseksi hyvän laskun semeissä ja sieltä pääsi jatkoon. Harmi, ettei enää finaaleissa irronnut ja nilkkakin meni kipeämmäksi. Erittäin fiiliksissä olen kuitenkin Ennin puolesta, ja toivottavasti podium-putki jatkuu vielä Innsbruckissa, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi.

Rukajärven kisat jatkuvat ensi viikolla Innsbruckin Air & Style -kutsukilpailulla, jossa ensimmäistä kertaa kisan pitkässä historiassa lasketaan myös naisten hyppykilpailu. Kisassa on mukana myös Kalle Järvilehto. Tänään illalla Suomen-aikaa lasketaan Aspenissa Yhdysvalloissa X Gamesin slopestylen karsinnat. Kisassa on mukana Suomesta Roope Tonteri, lähetyksen tarjoaa Yle Areena.

Ennin voittolasku: wallie frontside lipslide, 50-50 backside 360, frontside bluntslide 270, frontside 360 melon, backside 540 indy ja caballerial 720 mute.

Naiset:

1. Enni Rukajärvi, 81,70
2. Sina Candrian (Sveitsi), 80,50
3. Laurie Blouin (Kanada), 80,40

Miehet:
1. Seppe Smits (Belgia), 88,30
2. Jamie Nicholls (Iso-Britannia), 87,90
3. Sebbe De Buck (Belgia), 85,75

9. Ville Paumola, 67,90

Naisten tulokset: https://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=13345
Miesten tulokset: https://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=13346

Ajankohtaista