Rukajärvi ulkona big airin finaalista

Enni Rukajärvi jäi Pyeongchangin big airissa karsintoihin. Hänen sijoituksensa oli 16. kahdentoista parhaan jatkettua finaaliin. Karsinnat voitti Itävallan Anna Gasser.

Ensimmäisellä hypyllään Rukajärvi teki hienon caballerial 720, mutta se jäi hieman vajaaksi pituudessa. Toisella hän laittoi kaikki peliin ja yritti caballerial 1080:tä, mutta se sen sijaan tuli liian pitkälle eikä Rukajärvi saanut sitä alas.

- Tein aika amatöörivirheitä. Ekalla oli liian vähän vauhtia ja tokalla liikaa. Seurattiin kisaa, ja oli aika vaikea sanoa, mistä sai pisteitä. Olisi ehkä seiskalla voinut finaaliin päästä, mutta kun oli hämäräm peitossa, mistä pisteitä sai, niin ajattelin, että tehdään nyt sitten tonni, niin ei ainakaan jää siitä kiinni. En halua syyttää tuomareita: olisi itse pitänyt laskea paremmin. Oli kuitenkin erittäin epäselvä, mistä pisteitä sai, Rukajärvi kommentoi.

Taso oli kisassa erittäin kova: kuusi parasta sai yli 90 pistettä, eikä hyvin tehdyllä 720:llä ollut aina jatkossa.

- Hyppyri on tosi hyvä ja aika turvallinen, niin siitä oli hyvä vetää ja tytöt teki aika pahoja temppuja. Harjoituksissa ei niinkään tuullut, mutta kisoissa tuli vastatuulta. Sen vuoksi eka hyppy jäikin hieman vajaaksi, kun en tajunnut, että siinä oli niin paljon tuulta. Tokalla ajattelin, etten ainakaan halua tulla vajaaksi niin otetaan sitten vauhtia. Se tuli sitten sen verran pitkälle, etten ihan saanut sitä alas.

- En ole kisoissa cab tonnia onnistunut. Aina muutaman kerran sitä olen koittanut ja ollut tosi lähellä. Pitkään puntaroitiin ylhäällä teenkö seiskan paremmin, isommin ja tyylillä vai koitanko tonnia. Kun oli vaikea sanoa riittää seiska, niin sitten ajattelin, että koitetaan tonnia. Olen mä aika pettynyt omaan laskemiseen, mutta ihan fiiliksissä, että koitin juttuja. Ei muuta kuin takaisin mäkeen.

Miesten karsinnat lasketaan keskiviikkona. Siellä mukana ovat historiallisesti kolmeen freestylelajiin osallistuva Peetu Piiroinen sekä Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Roope Tonteri.

Tulokset:
1. Anna Gasser AUT 98,00
2. Yuka Fujimori JPN 94,25
3. Reira Iwabuchi JPN 92,75

16. Enni Rukajärvi 68,75

 

Ajankohtaista