Rukajärvi viides Dew Tourin slopestylessä

Vaiherikkaasta kilpailupäivästä huolimatta ehjä lasku Rukajärvelle

Yhdysvaltojen Copper Mountainilla laskettiin sunnuntaina Dew Tourin naisten slopetylen kutsukilpailu, jossa Enni Rukajärvi sijoittui viidenneksi. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson. Kilpailupäivän kovan lumisateen ja tuulen vuoksi laskijoiden oli todella vaikea saada hyppyreihin vauhtia. Kilpailijakokouksessa päätettiinkin jättää hyppyrit pois kilpailusta ja laskea slopestyleradasta pelkkä reiliosuus.

Rukajärvi kaatui harjoituksissa katkaisten lautansa ja sai ainoastaan kolme harjoituslaskua ennen kilpailua. Hän oli silti tyytyväinen ehjään laskuunsa:

- Täällä on ollut kaikin puolin aika mielenkiintoinen päivä! Aamupäivällä meillä oli puolitoista tuntia treeniä, jossa ehdin laskea kolme laskua, kunnes vedin aika pahat pannut yhdestä reilistä. Löin pääni ja lauta katkesi. Lähdettiin lääkäriin tsekkaamaan, että tuliko aivotärähdystä vai ei ja voiko laskea. Siinä meni sen verran aikaa, että ehti laskea enää yhden laskun treenejä. Lääkärin mukaan ei ollut aivotärähdystä tai muun päävamman riskiä ja hän sanoi, että voi laskea jos tuntuu itsestä hyvältä. Sitten lähdettiin testaamaan ja onneksi oli vielä warm-uppi ennen kisaa ja laskiessa olo oli ihan ok vaikkakin vähän heikko. Tilanteeseen nähden olen kyllä tosi tyytyväinen, että sain laskun päälle, oli semmoinen show aamulla kuitenkin. Nyt käytiin vielä uudestaan lääkärillä tarkistuksessa ja pistetiin niska kuntoon fysioterapeutilla. Kilpailun kannalta oli tosi harmi, että ei pystytty vetämään hyppyreitä. Koko viikon on ollut vähän vauhtivaikeuksia hyppyreiden kanssa ja uutta luntakin tullut tosi paljon koko ajan. Omalta kannalta ihan hyvä ettei tänään vedetty hyppyreitä, kun treenilaskut jäi vähiin. Olisi ollut hienoa, että olisi saatu vedettyä kunnon kisa. Toki reilien laskeminenkin oli hauskaa. Nyt täältä lähdetään putskulumen laskuun ja katsellaan kisahommia taas US Openissa, Rukajärvi kommentoi.

Slopestylen maailmancup jatkuu ensi viikolla Kanadan Calgaryssä. Lumilautailun US Open lasketaan Yhdysvaltojen Coloradossa helmikuun lopulla.

Tulokset, naiset: http://dewtour.com/snow/snow-results
1. Jamie Anderson, USA, 92,66
2. Miyabi Onitsuka, JPN, 91,66
3. Anna Gasser, AUT, 88,00

5. Enni Rukajärvi, 81,33

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna

Ajankohtaista