Rukajärvi ykkösenä slopestylen finaaliin

World Snowboard Tourin MM-kisoissa Yabulissa Kiinassa laskettiin tänään aikaisin aamulla Suomen-aikaan slopestylen semifinaalit, joista Enni Rukajärvi jatkaa ensimmäienä finaaliin. Toiseksi tuli Yhdysvaltojen Jamie Andersson. Rukajärven pisteet olivat 82,30 ja Anderssonin 81,65. Iso-Britannian Katie Ormerod tuli kolmanneksi pisteillä 74,75.

Naisissa Ella Suitiala ei saanut puhdasta laskua alle ja karsiutui. Hänen pisteensä olivat 36,70, joilla hän oli yhdestoista, kun kuusi naista pääsi finaaliin. Ennin parempi lasku oli hyppyreissä frontside 720, backside 540 ja caballerial 540. Suitiala teki ensimmäisestä hyvän backside 540:n, mutta kaatui ensimmäisellä laskullaan sitä seuranneen switch backside 540:n ja toisella samasta hyppyristä switch backside 180:n.

Miehissä sekä Peetu Piiroinen että Kalle Järvilehto karsiutuivat. Todella kovatasoisessa semifinaalissa useat kärkilaskijat jäivät kymmenen laskijan finaalin ulkopuolelle puhtaillakin laskuilla. Piiroinen sai hyvät hypyt, mutta yhdessä reilissä hän epäonnistui molemmilla laskuilla. Järvilehto ei saanut kummallakaan laskulla ensimmäistä switch backside 1080:tä onnistumaan. Miesten semifinaalit voitti kanadalainen Tyler Nicholson pistein 89,90. Piiroisen pisteet olivat 71,85 ja sijoitus 16:s, Järvilehdon 26,75 ja sijoitus 25:s.

- Oli kyllä hauska päivä. Aamulla väsytti aika paljon eilisen raskaan päivän päälle ja ajattelin, ettei tästä tule mitään, mutta jostain löytyi energiaa, oli hauska laskea ja olen saakelin fiiliksissä, että pääsin finaaliin. Sinne lähdetään laskemaan ja vähän yrittämään parantamaan rania. Ihan hauska kyllä lähteä finaaliin ykkösenä. Siinä tilanteessa en ole ollut kovin monesti tai ainakaan moneen vuoteen. Harvemmin Jamiekaan (Andersson) kakkosena on. Oli siistiä saada kerrankin reilit jotenkin kohdilleen. Taso oli tosi hyvä, vaikka tuuli vaikutti taas jonkin verran, mutta se on sellaista, Rukajärvi kommentoi.

- Ihan hyvin meni rani, mutta yksi reili epäonnistui. Siitä tuli paljon rokotusta pisteissä. Muuten ihan hyvin, mutta kaikki pitäisi pistää kliinisti. Sillä yleensä pääsee jatkoon. Ensi kerralla sitten. Paljon jäi hyviä laskijoita ulkopuolelle, mutta se oli taas pienestä kiinni kuten eilenkin. Tuomarointi oli taas aika erikoista. Itsellä ei ollut mitään valittamista, mutta aika moni muu veti hyviä raneja ja saivat aika pieniä pisteitä. Vaikea laji näköjään tuomaroida, Piiroinen kommentoi.

MM-kisat huipentuvat huomisiin slopestylen finaaleihin. Halfpipeä ei lasketa, sillä se ei täyttänyt vaatimuksia kisan järjestämiselle.

Ajankohtaista