Sappee Banked Slalom ja rata SM

Sappeella laskettiin lauantaina 1.4. ratalajien SM-kisat ja sunnuntaina Banked Slalom Tourin viimeinen osakilpailu ennen kiertueen päätöstä AnttisWorld Cupia. Sappeen banked slalom sinetöi myös, kuka otti itselleen kiertueen johdosta palkinnoksi majoituksen ja hissiliput Pyhälle päätöskisaan.

Ensin kuitenkin kisattiin radalla. Sateiseen Sappeen matkailukeskukseen oli saaapunut kourallinen ratalaskijoita mittelöimään Suomen-mestaruuksista. Parisuurpujoitelussa oli yhteensä 10 osanottajaa ja parisuurpujoittelussa osallistujia oli yhteensä 18. Harmaa sää ei ainakaan mestareiden menoa haitannut, sillä tuplamestarit saatiin sekä miesten että naisten puolella. Molemmat lajit miehissä vei erittäin kokenut ratalaskija Mikko Nuuttila ja naisten puolella juuri kultaa kuurojen MM-kisoissa voittanut Cecilia Hanhikoski. 

Harmaa sää jatkui myös sunnuntaina Banked Slalom Tourilla, mutta siitä huiolimatta osallistujia oli hienosti lähes 60 laskijaa. Rata saatiin hyvään kuntoon ja kilpailu oli mukavasti niin sanotusti huumorilla höystettyä totista toimintaa. Kaikki laskijat laskivat 2 laskua, jonka jälkeen junnujen ja naisten sarjasta eteni viisi sekä miesten sarjasta kymmenen laskijaa finaaliin.

Finaalissa nähtiin upeita yrityksiä nipistää viimeiset kymmenykset omasta ajasta. Jotkut siinä onnistuivat, mutta useille radan loppuosan tiukat käännökset tekivät tepposet. Tiedä sitten, onko se avain voittoon, mutta naisten ja miesten sarjan voittajien alla nähtiin putikkaan erikoistuneet Gentemstickin laudat. Miehissä voiton otti Heppu Pentti ja naisissa jo kolmatta kertaa putkeen Meri Peltonen.

Ensimmäistä kertaa lumilautakisoihin osallistunut Tea Hedlund (synt. 2009) kommentoi Banked Slalom -kisaa näin: ”Oli tosi makeeta laskea sitä rataa alas ja rata oli kyllä siisti. Rata oli sopivan vaikea. Banked Slalom -kisat sopii kaikille, varsinkin jos treenaa laskemista. Ei ole väliä minkä ikäinen on: kaikki ansaitsee kisata.”

Majoitus- ja hissilippupaketin Banked Slalom Tourin finaaliin Pyhälle meni suvereenisti Meri Peltoselle. Kun kolme voittoa oli takana, ei muilla ollut paljon sanottavaa, kellä oli tässä vaiheessa eniten pisteitä kasassa.

AnttisWorld Cup lasketaan Pyhällä 21.-22.4. Lauantaina lasketaan Banked Slalom Tourin finaali.


SAPPEEN BANKED SLALOMIN TULOKSET

BANKED SLALOM RANKING 2.4.

SM-PARISUURPUJOTTELU TULOKSET SM-PARIPUJOTTELU TULOKSET

Ajankohtaista