Seitsemälle lumilautailijalle ministeriön apurahoja

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 53:lle talvilajin urheilijalle yhteensä 515 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Suuren urheilija-apurahan 20 000 euroa saa seitsemän urheilijaa, 10 000 euron apurahan saa 27 ja 5 000 euron apurahan 19 urheilijaa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.

Yhteensä seitsemän lumilautailijaa oli apurahan saaneissa. Heistä 10 000 euron apurahan saavat Janne Korpi, Anton Lindfors, Peetu Piiroinen, Matti Suur-Hamari ja Roope Tonteri. 5 000 euron apurahan vastaanottavat Ville Paumola ja Petja Piiroinen.

Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti yksilölajien urheilijoille, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen ammattimaiseen valmentautumiseen ja joilla arvioidaan olevan menestymismahdollisuuksia tulevissa urheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on yhdessä lajiliittojen kanssa tehnyt esityksen, joka on toiminut ministeriön päätöksen pohjana.

Ajankohtaista