Slopestylen mestareiksi kruunattiin Korpi ja Nyman

29.3.2014 Täydellisessä säässä kisatut lumilautailun SM-kisat saatiin päätökseen lauantaina slopestylellä. Vuokatin pitkä rata piti sisällään kolme boksia, cornerin ja useita reilejä. Laskijat pienimmistä isoimpiin laskivat hyvällä fiiliksellä.

Miesten avoimessa sarjassa Suomen-mestariksi palkittiin Janne Korpi. Hänen perässään toiseksi tuli Tuomas Pohjonen ja kolmanneksi Petja Piiroinen. Naisissa voittajana palkittiin Kristiina Nyman. Hopealle laski crossin ja halfpipen voittanut Malla Partanen ja kolmanneksi Anastasia Zhukova.

Janne Korpi oli päivään ja viikonloppuun erittäin tyytyväinen.

- Hauska päivä. Ei ollut yöpakkasta niin oli aika pehmeää - jopa välillä liian pehmeää. Hyvä oli laskea, ja sääkin oli hyvä. Peetun (Piiroinen), Petjan ja Mannen (Markus Malin) kanssa ollaan kurvailtu menemään, niin on ollut ihan mukava viikonloppu, Korpi kommentoi.

Korven voittolasku oli caballerial 900, frontside bluntslide 270 out, backside rodeo 720, frontside 720 ja frontside lipslide. Raniaan hän ei ollut sen kummemmin pohtinut.

- En mä oikeastaan ollut mitään suunnitellut ennen kuin lähdin laskemaan. Tämä on aika rentoa meininkiä, kiva SM-kisoihin on aina tulla. Ja on hyvä muistaa itsekin, että kun oli junnu, niin oli kivaa kun kisoihin tuli laskijoita, joita on maailmalla nähnyt. Vaikkei meille itsellemme tämä tulos niin tärkeä ole, niin on silti hyvä olla messissä täällä. Lasketaan ja pidetään hauskaa yhdessä.

Menneeseen kauteen mahtui Jannelle sekä ylä- että alamäkiä. Päällimmäisenä hänelle jäi kaudesta hyvät fiilikset.

- Kausi oli ihan ok. Tietenkin harmittaa, että olympialaiset meni miten meni ja sen jälkeen on ollut selän kanssa aika paljon ongelmia. Mutta turha niitä on harmitella jälkikäteen. On vain katsottava eteenpäin, ja onhan tässä vielä paljon hyviä laskupäiviä luvassa tälle kaudelle.

Naisten voittaja Kristiina Nyman teki voittolaskussaan temput switch backside 360, caballerial 180 cornerista, frontside 50-50, frontside 180, switch backside 180 ja noseslide.

- Pelkäsin, että olisi ollut tosi jäistä niin kuin viime päivät on ollut. Sitten tulikin aurinko esiin ja loskaa, niin mikäs siinä. Oli pehmeää ja tosi hyvä laskea. Naisten kisassa kauhean moni ei ländäillyt, mutta kyllähän tytöt silti osaavat laskea. SM-kisat on aina tosi hauskat. Näkee mitä itse on oppinut vuoden aikana ja mitä muut pystyy pistämään raneihinsa. Täällä pääsee näkemään kavereita ja saa hauskat bileet, Nyman kommentoi.

SM-kisojen kokonaiskilpailun voitti miehissä Tuomas Pohjonen ja naisissa Malla Partanen. Seurojen välisen overallin voitti Sputnik. SM-reileissä voittajaksi laski miehissä Iiro Laakkonen ja Elokuvaprojektissa elokuvien välisessä kilpailussa voiton vei Kaira Productions.

Tulokset

Slopestyle tulokset Tulokset overall Tulokset seuraoverall

Ajankohtaista