SM-halfpipe kisattiin tuhdissa lumimyräkässä

Rukalla lumilautailun Suomen-mestaruuskisoissa kisattiin tänään halfpipe. Kisa toimi myös karsintakisana ensi vuoden World Snowboard Tourin maailmanmestaruuskisoihin Yabuliin Kiinaan. Olosuhteet olivat kuitenkin erityisen haastavat. Aamusta sää näytti hyvältä, ja aikaisin kisanneet gromit sekä rookietytöt pääsivätkin laskemaan loistavaa halfpipeä. Iltapäivästä tunturin peitti runsas lumisade, joka vaikeutti myöhemmin kisanneiden rookiepoikien ja avoimien sarjojen laskuja huomattavasti.

Halfpipen pohjalle kerääntyneen lumen vuoksi vauhdin saaminen oli lähes mahdotonta, joten temppuvalikoimakin jäi normaalitasoa suppeammaksi. Miesten kisan voittanut A-maajoukkueen Markus Malin oli oikeastaan ainut päivän laskija, joka sai yhtään kookkaampia ilmoja. Hänkin joutui jättämään hänelle normaalit tuplakorkit väliin ja tyytyi tekemään perustemppuja. Malin voitti kisan pistein 220, kittiläläinen Nuutti Niemelä oli toinen pistein 188 ja joensuulainen Aleksi Partanen kolmas pisteillä 157.

- Märkä keli, märkä äijä. Ihan hauskaa oli. Mä vähän helpotin laskuani, tein pari suoraa ja back to back seiskat (frontside 720 ja caballerial 720 peräkkäin). Tänne on aina siisti tulla - näkee paljon tuttuja, joita ei kauden aikana ehdi nähdä. Nytkin näin Hastin Miikkan pitkästä aikaa. Joskus junnuna olen kiertänyt sen kanssa samoja kisoja, ja nyt kun näki, niin itselläkin kasvaa parta, Markus Malin kertoo.

Naisten kisan voitti eilisen crossikisan tapaan rovaniemeläinen Ella Suitiala, vaikka toiseksi tullut Aleksi Partasen sisko, joensuulainen Malla Partanen pääsi aivan kannoille. Suitialan pistesaldo oli 204 ja Partasen 198. Kolmanneksi laski eilisen crossikisan kakkonen oululainen Kristiina Nisula pisteillä 171.

- En ole ollut tyytyväinen omaan paippilaskemiseen tänä kautena ollenkaan. Jos saan tätä kautta maapaikan Yabuliin, niin lupaan parantaa. Ihan kiva oli silti laskea, vaikka illalla ei enää saanut vauhtia ollenkaan, Ella Suitiala kommentoi.

SM-kisat jatkuvat Rukalla huomenna slopestylellä sekä paripujottelulla. Sunnuntaina kisat päätetään parisuurpujotteluun.

TULOKSET

Ajankohtaista