Soveltavan lumilautailun kokeilutapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa

Suomen Lumilautaliitto järjestää yhteistyössä Malike-toiminnan, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n, Sputnik-lumilautaseuran ja Sveitsin hiihtokeskuksen kanssa Suomen ensimmäisen vain soveltavaan lumilautailuun keskittyvän tapahtuman. Kaikki Snoukkaa on matalan kynnyksen kokeilutapahtuma, jossa erityistä tukea tarvitsevilla laskijoilla on mahdollisuus lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa.  Opetuksesta vastaavat soveltavan lumilautailun ohjaajat ja opetuksessa hyödynnetään soveltavan lumilautailun välineistöä.

Tapahtumaan on jo ilmoittautunut vajaa parikymmentä innokasta lumilautailun kokeilijaa eri vammaryhmistä (mm. liikuntaesteisiä, kehitysvammaisia, näkövammaisia). Nuorin kokeilija on kolmevuotias. Paikalle on tulossa myös kokeneempia vammaislaskijoita, kuten Special Olympics -hopeamitalisti Janne Matilainen. Janne toivookin, että tapahtuman kautta löydettäisiin hänelle uusia laskukavereita.

Tapahtumassa kokeillaan myös Suomeen juuri tilattuja kelkkalumilautailun TwinRider-apuvälineitä. TwinRider edistää lumilautailun esteettömyyttä merkittävästi, sillä se mahdollistaa myös pyörätuolin käyttäjien lumilautaharrastuksen. Välinettä on testaamassa mm. pyörätuolikelauksen paralympia-pronssimitalisti Henry Manni. Tavattavissa on myös apuvälineen suunnittelija ja valmistaja, hollantilainen Gina van der Werf.

- Tällaisen toiminnan järjestäminen on erittäin tärkeää erityisesti siksi, että soveltavasta lumilautailusta ei ole erityislasten perheissä tietoa tai lajia pidetään liian vaarallisena tai soveltumattomana esimerkiksi liikunta- tai aistirajoitteisille. Tapahtuman avulla saamme toivottavasti uusia innokkaita harrastajia, jotka vievät soveltavan lumilautailun tunnettavuutta eteenpäin ja toimivat esimerkkeinä muille kiinnostuneille, kertoo tapahtuman koordinaattori Tiina Lindström.

Tapahtuma on osa VAU ry:n organisoimaa Lumitapahtumat-kiertuetta ja Lumilautaliiton Kaikki Snoukkaa -hanketta.

Kaikki Snoukkaa -soveltavan lumilautailun kokeilutapahtuma Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksessa (Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää) 14.1.2017 klo 10-15.

Ajankohtaista