Suomalaiset eivät yltäneet korkeimmille sijoille Copper Mountainilla

Enni Rukajärvi on sijoittunut Copper Mountainilla Yhdysvalloissa maailmancupissa naisten slopestylessä viidenneksi. Hänellä oli vauhtien kanssa haasteita molemmissa laskuissa. Ensimmäisellään hän helpotti temppujaan vetäen hypyt kuitenkin isommasta linjasta. Pisteitä hän sai laskustaan 76,00. Toisella Ennin ensimmäisen hyppyrin cab 540 jää hieman vajaaksi, joten Enni jatkaa pientä linjaa. Se ei kuitenkaan riitä kärkisijoille.

- Harmittaa, koska olisin halunnut laskea paremmin. Tänään oli kuitenkin vaikeuksia päästä hyppyreistä yli, Enni harmittelee.

Nuutti Niemelä sijoittui miesten kilpailussa sijalle 12. Hän kaatuu ensimmäisen laskunsa fs 1080:en, jota hän yrittää ensimmäisestä hyppyristä. Nuutti muuttaa raniaan toisella kierroksella. Lasku menee loistavasti, kunnes fs 1080 tulee kyljelleen alas - tällä kertaa viimeisestä hyppyristä. Laskun pisteet ovat 47,50.

- Ärsyttää kun frontti tonni oli tänään hukassa. Muuten kyllä lasku kulki, Nuutti kommentoi.

- Vauhtien kanssa tosiaan oli ongelmia, eikä löydetty parasta luistoa - tosin muillakin oli samat ongelmat. Kaikkiaan oli hieman haastava viikko (Copper Mountainilla), mutta nyt kotiin joulun viettoon ja pienen tauon jälkeen takaisin mäkeen entistä kovemmin, päävalmentaja Pekka Koskela kommentoi.

Naisten kilpailun voitti tsekkiläinen Sarka Pancochova pisteillä 92,25. Miehissä voittoon laski Norjan Ståle Sandbech pisteillä 97,00.

Slopestylen ja halfpipen maailmancup jatkuu tammikuussa ennen olympialaisia vielä Stonehamissa Kanadassa.

Slopestylen lopulliset tulokset: http://www.fis-ski.com/snowboard/pipe-and-slope/events-and-places/results/

Ajankohtaista