Suomalaiset jäivät karsintoihin huikaisevassa miesten big airissa

Pyeongchangissa laskettiin big airin miesten karsinnat - ja taso oli ällistyttävä. Jokainen suomalaisista sai oman, vaativan temppunsa todella hienosti päälle, mutta se ei riittänyt finaalipaikkaan.

Ensimmäisessä karsintaryhmässä murtuneen ranteen kera laskenut Rene Rinnekangas kaatui ensimmäisensä, mutta sai toisella hypuyllä upeasti backside 1440 triplakorkin päälle. Sen pisteet 83,00 kuitenkin riittivät vasta ryhmän kymmenenteen sijaan. Karsinaryhmän voitti Kanadan Max Parrot pistein 92,50, ja kuudella parhaalla oli pisteitä yli 85.

Toisessa karsinaryhmässä tykitys yltyi vielä kovemmaksi. Roope Tonteri avasi ryhmän hienolla backside 1440:llä ja sai siitä pisteet 86,50, mutta ne riittivät lopulta vasta ryhmän yhdeksänteen sijaan. Hän yritti toisellaan caballerial 1602:ta, mutta ei saanut sitä päälle.

Kalle Järvilehto avasi myös vahvasti. Backside 1440 triplakorkki oli puhdas ja iso, mutta pisteitä tuli vain 83,25. Toisellaan hän yritti backside 1620:ta, mutta kaatui siinä.

Peetu Piiroinen kaatui ensimmäisensä, mutta sai vielä kisojen viimeisenä laskijana koottua itsensä upeasti. Caballerial 1440 oli puhdas ja todella kookas, mutta pisteet 87,25 eivät riittäneet jatkoon.

Toisen karsintaryhmän voitti Uuden-Seelannin Carlos Garcia Knight pistein 97,50. Toisessa ryhmässä jokaisella jatkoon menneellä oli yli 90 pistettä.

Rene Rinnekangas: ”Kolme eri kipsiä piti käteen laittaa ja tällä pystyi grabin ottamaan. Ei ihan riittänyt, siinä jäi muutama piste vajaaksi. Ei hirveänä harmita, itseeni olen sen verran tyytyväinen. Eka käsi murtui ja sitten lääkäreiden kanssa siinä sen verran pakerrettiin, että ensin saatiin kipsi ja käsi kuntoon ja pääsi vielä torniin. Ei passaa valittaa. Eilen hyppäsin vähän pitkäksi, niin siinä käsi kolahti maahan. Ei onneksi käynyt sen vakavampaa ja tänään pystyi kilpailemaan. Aina hyppyjen jälkeen vähän jomottaa, mutta on se parempi kuin entinen. Oli hyvä fiilis kun sain onnistumaan ja on edelleen. Me laskijat mennään tekemään parhaamme ja tuomarit on erikseen hommissa ketkä tuomaroi. Sitä on turha itse miettiä mitkä ne pisteet on.”

Roope Tonteri: ”Meillä oli kova karsintaryhmä. Ekassa olisi ehkä saattanut riittää, vaikka Rene sai aika vähän pisteitä. Tänään ehkä joutuu antamaan vähän tuomareille palautetta. Olisi ollut parempi ländätä tokalla kierroksella, kun skaala olisi ollut kunnossa. Ihan hyvä fiilis kuitenkin jäi. Pysyin pystyssä ja sain hyvän hypyn. Tästä on hyvä jatkaa.”

Kalle Järvilehto: ”Ekasta laskusta olen tosi tyytyväinen, sehän meni hyvin. Monessa muussa kisassa sillä oltaisiin menty finaaliin, mutta ei tällä kertaa täällä. Tokalla kerralla kun yritin laittaa lisää siihen, niin en nyt tällä kertaa saanut sitä päälle. Vähän on ollut tuulen kanssa mulla hankaluuksia, ja sain availla ilmassa. Luulin, että tulee kiire mutta sitten se pyörikin yli.”

Peetu Piiroinen: ”Yksi ländätty rani kaikilta pojilta ja ei vaan riittänyt. Ihan hyvin meni se temppu mulla, mutta muut veti vaan meitä paremmin varsinkin meidän heatissa. Taso oli vaan tosi kova. Olisi pitänyt tehdä vielä isommin temput, mutta kun ei vaan osaa. Renen puolesta harmittaa, sen olisi kuulunut ykkösheatista päästä jatkoon. Mutta tuolla tavalla se välillä menee, ei sille mahda mitään.”

Tulokset: http://medias1.fis-ski.com/pdf/2018/SB/7081/2018SB7081RLQ.pdf

1. Heat
1. Max Parrot CAN 92,50
2. Niklas Mattsson SWE 90,00
3. Kyle Mack USA 88,75

2. Heat
1. Crlos Garcia Knight NZL 97,50
2. JOnas Boesiger SUI 96,00
3. Mark McMorris CAN 95,75

14. Peetu Piiroinen 87,25
15. Roope Tonteri 86,50
21. Kalle Järvilehto 83,25
22. Rene Rinnekangas 83,25

Ajankohtaista