Suomalaiset karsiutuivat finaalista Moskovan big airissa

Moskovassa FIS:n maailmancupin big airissa suomalaiset jäivät karsintoihin. Parhaana suomalaisena Roope Tonteri oli yhdestoista ja näin ollen ensimmäinen finaalista karsiutunut. Muista suomalaisista Nuutti Niemelä oli 30:s ja Mikko Rehnberg 35:s.

Hyisessä säässä lasketussa kisassa Niemelä ja Rehnberg eivät saaneet puhtaita alastuloja hyppyihinsä. Tonteri sai backside 1080:n päälle, mutta tempun pisteet eivät niukasti riittäneet.

- Moskova oli jäätävän kylmä, ja me suomalaiset palattiin Saksan jälkeen taas omalle tasolle ja ulkona finaalista. Tämä oli hienosti sanottuna aika surkeaa. Loppupeleissä hyndä oli hyvä, mutta oli vaan niin kylmä, että oli huono laskea. Lauta ei vaan liu’u kolmenkymmenen asteen pakkasessa mihinkään. Hissiä ei saatu pakkasrajan vuoksi käyttää, haikatessa puski pikku hien päälle ja ylhäällä paleltiin. Oli niin sanotusti haasteellinen päivä, mutta ihan hyvin me silti tuikattiin. Eipä siinä, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, Tonteri kommentoi tuntemuksiaan.

Miesten kisan voitti venäläinen Vlad Khadarin, joka näin ylsi ensimmäisenä venäläisenä big airin maailmancup-kisan voittoon. Naisten ykkönen Katie Ormerad toi voitollaan myös Iso-Britanniaan ensimmäisen big airin maailmancup-voiton. Naisissa ei ollut suomalaisia mukana.

Maailmancup jatkuu seuraavaksi slopestylellä Kreischbergissä Itävallassa 13.-14.1.

Tulokset, miehet:

1. Vlad Khadarin, 182,25

11. Roope Tonteri, 78,00 (backside 1080)
30. Nuutti Niemelä, 39,50 (backside 1260)
35. Mikko Rehnberg, 26,25 (switch backside 1260)

Miesten tulokset: https://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=13266

Naisten tulokset: https://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=SB&raceid=13265

Ajankohtaista