Suomalaisia ykkössijoilla World Rookie Festissä

Sataa, sataa ropisee - nimittäin kultaa Italiassa, josta paikan päältä erikoistoimittajamme Emma Laine on lähettänyt meille sähkeen. Näin se kuuluu:

Kultaa sataa italiassa!

2 tähden World Rookie Festin ensimmäisessä osakilpailussa Italian Livignossa Rene Rinnekangas ja Henna Ikola voittivat omat sarjansa.

World Rookie Tourin ensimmäisessä osakilpailussa Italiassa Rene Rinnekangas (1999) voitti grom-poikien sarjan ja Henna Ikola (1998) rookie-tyttöjen sarjan. Molemmat lunastivat paikat World Rookie Tourin finaaliin Ischgliin. Mikko Rehnberg (1997) oli rookie-poikien neljäs, 0.5 pisteen erolla kolmannesta sijasta.

- Parkki oli ihan hyvä. Liikaa tuli vauhtia, parkki olisi saanut olla loivemalla paikalla. Sää salli, paitsi finaalipäivänä oli aikamoinen flättivalo, mutta siihenpähän on totuttu Suomessa. Käytiin heittämässä pikku setit puuterimestoilla Norskien kanssa. Puoli tuntia kömmitiin puron keskellä. Kielimuuria ei tullut, nauru kuulostaa samalta joka kielellä - onneksi, Rene kertoo.

Renellä ei riittänyt usko omaan voittoonsa, mutta sieltähän se tipahti.

- Fiilis on nyt mitä korkeimmillaan. Sain tehtyä hyvän runin jaloilleen, vaikka tuossa säässä ei nähnyt metriäkään eteenpäin. Silmät kiinni ja sinne päin.

Karsinnoissa viidenneksi sijoittunut Henna nousi tänään korkeimmalle pallille.- Karsinnoista ei ole hirveästi muistikuvia, lasit oli liian huurussa. Finaaliruniin upgradesin runia. Satanen lisää joka runilla toisesta boksista. Reissu on ollu muuten hyvä, mutta paras kaverini Emma Laine loukkasi polvensa karsintojen harjoituksissa. Toivotaan parasta, ettei Emman koko kausi ole nyt ohi.

Henna jatkaa huomenna matkaa kohti Sveitsin Laaxia ja kuuden tähden Burton European Openia ensimmäistä kertaa naisten avoimessa sarjassa.

Rookie-pojissa suomalaisia oli mukana seitsemän. Harmillisesti Mikko Rehnbergiä lukuun ottamatta kaikki karsiutuivat finaalista hankalien olosuhteiden vuoksi.

Mikko Rehnberg teki runillaan swbs 9, frontti 10, fs lippari 270 out ja fs 1 sisään ja swbs 3 ulos jäi niukasti ulos rookie-poikien podiumilta, vain puolen pisteen ero kolmanteen sijaan.

- Rookie Tourin kisat ovat hyviä checkpointeja nuorille laskijoille. Kansainvälinen kokemus karttuu ja frendejä tarttuu. Suomi-tiimi ei antanut tälläkään kertaa periksi ja oli hyvällä asenteella liikkeellä. Tulimme toiseksi tiimikisassa heti norjalaisten jälkeen. Lämmittäähän se kun on hienoja nuoria ja onnistumisia tulee, kommentoi nuorten maajoukkuevalmentaja Simo Suopanki.

Renen paras rani: fs 7 melon, bs 9 mute, swbs bluntti normiin ja fs 1 sisään ja kisakireä swbs 5 ulos

Hennan paras rani: fs 3 indy, bs 5 indy, fiftari fs 1 out ja cab 1 sisään

Text by: Emma Laine

Tulokset näyttävät tältä.

Ajankohtaista