Suomalaisille kaksoisvoitto slopestylessä Kiinassa

World Snowboard Tourin viiden tähden kilpailussa Red Bull Nanshan Openissa Kiinassa suomalaiset ovat laskeneet kaksoisvoittoon. Kahdettatoista kertaa järjestettävän slopestylekilpailun voittoon nousi Merika Enne ja toiseksi Kristiina Nisula. Kolmanneksi kisassa tuli yhdysvaltalainen Michelle Zeller.

- Eilen (harjoituksissa) laskettiin koko päivä ja kaatuilin, kun vauhdit olivat hakusessa. Tänään oli tosi hyvä fiilis laskea ja koko ajan ländäilin. Krisse (Kristiina Nisula) ja kaikki laskivat hyvin, niin oli mukava laskea. Rata oli aika lungi, kun hyppyrit eivät olleet liian isoja. Ei tarvinnut yhtään kuumotella vaan pystyi kunnolla tekemään temppuja, Merika kertoo.

Voitto oli Merikalle ensimmäinen isommissa kisoissa.

- Ei sitä voittoa vielä ihan ole hiffannut, kun tämä on tuntunut enemmän lomalta. Ollaan käyty Kiinan muurilla ja hengailtu. Oli vaan kiva laskea ja yhtäkkiä voitti. Instagramiin voisin ehkä jonkun kuvan voitosta laittaa. Tästä lähdetään pian syömään ja vähän juhlistamaan Krissen kanssa, Merika kommentoi voittoa.

Viime vuonna Nanshan Openin voittaneella Kristiina Nisulalla jäi laskuistaan hieman hampaankoloon.

- Ekan kisarunin jälkeen oli rentoa lähteä tokalle laskulle, kun tiesin, että voin vaan tehdä paremmin ja isommin. Tein frontside rodeo 720:n ja backside 540:n, mutta sitten kisabibi tuli tielle, enkä nähnyt missä menen. Piti vähän soveltaa reiliosiossa. Meni plasmat (sic) ihan sekaisin, kun piti ottaa linja mitä en ollut ollenkaan vetänyt. Siitä olen vähän huonona, etten saanut sitä runia, minkä olisin halunnut tehdä. Mutta kyllä on hyvä fiilis tästä päivästä, ja nyt kohti uusia seikkailuja. Stonehamissa voi tyhjentää sen mikä täällä jäi hampaankoloon.

Suomesta naisten kisassa mukana ollut Malla Partanen hyppäsi harjoituksissa backside rodeon alastulossa pitkälle ja satutti häntäluutaan, eikä näin ollen laskenut kisassa.

Miesten karsinnoista Nuutti Niemelä laski parhailla pisteillä finaaliin. Janne Korpi ja Petja Piiroinen jäivät niukasti finaalin ulkopuolelle. Miesten slopestylen finaali lasketaan huomenna.

Merika jatkaa seuraavaksi ensi viikolla järjestettävään kuuden tähden Burton European Openiin ja Kristiina Stonehamiin Fisin maailmancupin kilpailuun.

Merikan paras runi: frontside 540, switch backside 180, polejamiin 50-50 backside 180 ja wallride

Kristiinan paras runi: frontside rodeo 720, backside 360, polejamiin 50-50 backside 180 ja wallride

Ajankohtaista