Suomalaisille kolme mitalia päätöskisasta - Korpi freestylen ja slopestylen kiertuevoittaja

Spindleruv Mlynissä FIS:n maailmancupin freestyle-kauden päättävässä slopestyle-kisassa suomalaisille tuli hienoa menestystä, kun Janne Korpi tuli toiseksi ja Ella Suitiala sekä Petja Piiroinen kolmanneksi. Samalla Korpi sinetöi slopestyle- ja freestylen overallin kokonaiskilpailujen voiton, Piiroinen tuli molemmissa toiseksi ja Suitiala naisten slopestyle-rankingissa kolmanneksi. Freestylen kokonaiskilpailun voitto oli Korven uran kolmas.

Miesten kisan voitti Sveitsin Lucien Koch pistein 94,25. Korven pisteet olivat 93,00 ja Piiroisen 89,25. Ville Paumola ja Nuutti Niemelä jäivät semifinaaleihin Paumolan ollen 12:s ja Niemelän 14:s.

- Kiva lopettaa kausi näin. Pakko silti myöntää, että kisan jälkeen harmitti - sen verran voittajaluonne olen. Ihan en puhdasta laskua saanut ja kaikki vastaan tulleet sanoivat, että minun olisi kuulunut voittaa. Tuomaroinnille en jaksa jossitella, mutta harmittaa, etten ihan täydellsitä rania saanut aikaiseksi. Kokonaiskisojen pystit on silti mukava kotiin saada. Aina ne kertovat, että jotenkin hyvin kausi on mennyt. Voittoja ei tällä kaudella tullut ja niihin olin tähdännyt, mutta silti olen ihan hyvin pärjännyt monessa kisassa ja niiden kautta ainakin jonkin voiton nyt sain. En silti ajattele, että tähtäisin noihin kokonaiskilpailujen voittoihin. Joka kisaan tähtään erikseen, ja nuo ovat hyviä bonuksia. Totta kai niitä pitää silti arvostaa, ja on ne tietysti monella tapaa mukava saada, Janne Korpi kommentoi.

- Mikäs tässä, kisa meni ihan hyvin. Ländäsin taas ranini ja vähän jäi hampaankoloon vikan ranin caballerial 1260:sta. Vähän kovemmilla vauhdeilla olisi ollut tsänssit ländätä. Tokaa kertaa vasta sitä yritin, että ihan hyvin meni silleen. Fiilikset on hyvät, kun tuli jotain rankingin kakkossijajuttujakin. Vielä olisi tiedossa kisat Andorrassa ja SM-kisat Rukalla ja toivottavasti myös kevätlaskua, Petja Piiroinen kommentoi.
Naisissa Ella Suitiala tuli kolmanneksi pisteillä 76,25. Naisten kisan voitti Alankomaiden Cheryl Maas pisteillä 88,50. Kolmossijallaan Suitiala nousi slopestylen kokonaiskilpailun kolmanneksi päivän voittajan Maasin ollen ykkönen.

-Ihan olen kyllä tyytyväinen. Olisi parempaankin tulokseen ollut saumat, mutta tänään hyndän kanssa oli vaikeuksia. Treeneissä vedin hirveät pannut, ja se alkoi sitten kuumottaa. Kolmas sija on silti hyvä, ja kyllä se tuntui hyvältä päättää kausi näin. En podiumia tältä kaudelta odottanut, mutta kiva se oli nyt jo saada. Siistiä tästä mennä eteenpäin. Kokonaiskisan kolmossijasta olin yllättnyyt. Harmi, että Park Cityn kisa meni penkin alle, mutta muuten olen nostanut tasoani. Kanadassa oltiin jo podiumin tuntumassa, että eiköhän tästä voi tavoitteeksi ensi kautena laittaa podiumin kisassa kuin kisassa. Kun kisoja olen päässyt käymään ja isoja hyppyreitä enemmän vetämään, niin nekään eivät enää niin kuumota, Ella Suitiala kommentoi.

Laskut:

Janne Korpi: frontside 360 kornerista, caballerial tuplakorkki, frontside 540, frontside 360 nosebonk, frontside bluntslide 270, backside 1260

Petja: backside 540, nosegrab, backside 540, frontside 540, frontside 720 nosebonk, frontside 270 boardslide, backside 1080 tuplakorkki

Ella: backside indy, frontside 540, frontside alley-oop, 50-50 frontside 180 out, switch boardslide to regular, backside 360 indy

Miesten tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7203/7203RL.pdf
Naisten tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7202/7202RL.pdf

Freestyle overall miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7203/7203WCALL.pdf
Slopestyle overall miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7203/7203WCS.pdf

Freestyle overall naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7202/7202WCALL.pdf
Slopestyle overall naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7202/7202WCS.pdf

Ajankohtaista