Suomalaisille kutsuja X Gamesiin - paracrossi mukana uutena lajina

18.12.2014 Maailman suurimman actionsport-kilpailun X Gamesin ensimmäiset kutsulaskijat on julkistettu.

Tammikuussa Aspenissa Coloradossa järjestettävään X Gamesiin on ensimmäisinä Suomesta kutsuttu lumilautailijat Enni Rukajärvi, Anton Lindfors ja Matti Suur-Hamari. Enni sai kutsun slopestyleen, Anton crossiin ja Matti paracrossiin, joka nousee nyt mukaan uutena lajina. Paracrossi on aiemmin ollut X Gamesissa näytöslajina.lumilautailijat Enni Rukajärvi, Anton Lindfors ja Matti Suur-Hamari. Enni sai kutsun slopestyleen, Anton crossiin ja Matti paracrossiin, joka nousee nyt mukaan uutena lajina. Paracrossi on aiemmin ollut X Gamesissa näytöslajina.
- Onhan se aika mieletön fiilis, kun X Games -kutsu tärähtää sähköpostiin. Se on kuitenkin ollut pikku junnusta saakka unelmana, että sinne kun joskus pääsisi niin olisi hommat kohdillaan. Nyt se päivä koittaa, niin on todella siistiä lähteä. Siitähän tuli saman tien kauden päätaivote. Odotan, että meillekin tulee todella haastava ja kovavauhtinen rata, jossa on mahdollisuus mennä lujaa eikä tarvitse miettiä, onko muodot sheipissä, Matti Suur-Hamari kommentoi Landgraafista Hollannista, jossa huomenna lasketaan banked slalomin Eurooppa cupin kisa ja torstaina maailmancupin.
Hänen viime kautensa oli ensimmäinen paracrossin maailmancupissa, jossa hän tuli kokonaistuloksissa kolmanneksi. Viimeisestä maailmancupin kisasta tuli myös voitto, mutta tulostavoitteita Matti ei kaudelle laita.
- Tietenkin voittoa lähdetään hakemaan joka kisasta, mutta lähinnä haluan pitää hauskaa kisoissa ja tehdä hyvää omaa suoritusta. Kun mieli on rento ja hommat osuu kohdilleen, niin kyllä siellä hyvillä sijoilla ollaan. Lasketaan hyvin ja katsotaan mihin se riittää.

Enni Rukajärvi sai kutsun X Gamesiin viidettä kertaa, mutta viime kautena hän ei kisaan loukkaantumisen vuoksi osallistunut.
- Tosi hyvät fiilikset oli saada kutsu. Onhan se vähän jännittävää, kun sinne kutsutaan vaan kahdeksan naista enkä kauheasti pystynyt viime talvena laskemaan loukkaantumisien takia. Kai ne olympialaistet kutsussa merkistivät, kun en puoliakaan viime kauden kisoista pystynyt laskemaan. Silleen hyvä fiilis. X gamesit ovat sitten vasta toiset kisat mulle tänä kautena - ainakin näillä näkymin. Sitä ennen on vain Dew Tour on joulukuun toisella viikolla, Enni vastaa Rukalta, jossa hän on ottamassa lumituntumaa ennen Yhdysvaltoihin lähtöä.

Anton Lindfors on kutsun saadessaan Pyhällä leirillä, joka on hänelle kauden suosikkileiri ja jossa olosuhteet ovat loistavat.
- Totta kai tämä on tosi hienoa saada nuorena laskijana kutsu ekojen joukossa, kun kaikki laskijat jotka tässä vaiheessa yleensä saavat ovat lajinsa legendoja. Viime kautena X Games oli siisti kokemus, ja varmasti on mageeta lähteä taas tavoittelemaan mitalia. Pikkuskidinä sinne pääsy oli unelma, ja että sen pääsee taas kokemaan ensi kautena niin ei kyllä vie fiiliksiä alas, Anton kommentoi.
Viime kautena X Gamesissa Anton kaatui pikkufinaalissa ja oli kahdestoista. Nyt lähdetään hakemaan mitalia.
- Kroppa on pitkästä aikaa ehjä, tai niin ehjä kuin voi tässä vaiheessa olla. Laskukin tuntuu hyvältä, joten odotan innolla tulevaa kautta. Uskon olevani taas nopeampi ja Montafonissa joulukuussa nähdään missä täsmälleen ollaan. Voidaan olla erittäinkin korkealla, Anton kertoo viitaten 5.-7.12. Montafonissa järjestettävään crossin maailmancupin kilpailuun.

X Gamesiin kutsutaan lisää laskijoita Dew Tourin jälkeen. Se järjestetään 10.-14.12. Breckeridgellä Coloradossa. Paljon paikkoja on vielä jakamatta X Gamesiin, joka järjestetään 22.-25.1.2015 Aspenissa.

Ajankohtaista