Suomen miehet jäivät Koreassa karsintoihin - Järvilehto ensimmäinen putoaja

Alpensiassa Koreassa hypättiin big airin maailmancupin toinen kilpailu. Tulevalla olympia-areenalla käytiin kovatasoinen karsinta, jossa Kalle Järvilehto tippui niukasti jatkosta.

Toisessa ryhmässä laskenut Järvilehto onnistui ensimmäisellä hypyllään hienosti. Puhdas backside tripla 1440 mute palkittiin pisteillä 90,25, ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena. Toisella kierroksella useampi laskija onnistui, eikä edes Järvilehdon uusi, vaikeampi temppu onnistunut auttamaan. Kun ryhmästä vain viisi pääsi finaaliin, joutui Järvilehto ryhmän kuudentena tyytymään putoamiseen. Järvilehdon lopullinen sijoitus oli 11:s.

- Ekalla ranilla tein bäkki triplan mutella. Siitä tuli ihan hyvät pisteet, ja olin ekan kierroksen lopussa toisena. Toisella laskulla Stassel (Ryan) meni switch backside 1260:llä ohi, niin tein triplan mellakalla ensimmäistä kertaa ikinä. Se tuli vähän lyhyemmälle, ja siitä tuli aika paljon huonommat pisteet. Nyt vaan ei tällä kertaa riittänyt, Järvilehto harmittelee.

Roope Tonteri epäonnistui harvinaisesti molemmat hyppynsä ja oli 39:s. Ville Paumola ei selkävaivojen vuoksi voinut osallistua kisaan. Karsinnat voitti Kanadan Sebastian Toutant pistein 96,75.

Huomenna Koreassa lasketaan miesten big airin finaalin lisäksi naisten karsinnat sekä finaali. Naisten kisaan starttaavat Kristiina Nisula ja Henna Ikola. Ella Suitiala ei osallistu kisaan harjoituksissa saadun käsivamman vuoksi. Vamman laadusta tiedotetaan myöhemmin.

Miesten karsintojen tulokset: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2017/SB/7063/2017SB7063RLQ.pdf

Ajankohtaista