Suur-Hamari hopealle kauden avauksessa

Landgraafissa Hollannissa lasketussa banked slalomin maailmancupissa Matti Suur-Hamari on sijoittunut toiseksi. Huomenna samassa paikassa lasketaan myös toinen banked slalomin kisa.

- Hyvin kulkee taas kesän jälkeen. Nyt kun päästään kisatunnelmiin ja banked slalomin pariin niin yritetään muistella menneitä hetkiä ja päästä hommaan kiinni. Eilen otin Eurooppa cupissa piikkipaikalla, ja tänään kiinalainen Sun Qi meni paalulle. Kiva nähdä, että tulee uusia, kovia laskijoita mukaan. Se tekee homman mielenkiintoiseksi ja pistää tekemään töitä entistä lujemmin. Nyt laudat voiteluun ja syömään ja huomenna kohti uutta kisaa. Koitetaan siitä ottaa piikkipaikka, Suur-Hamari kommentoi.

Suur-Hamarin aika oli 41,50. Kiinalainen Sun voitti ajalla 40,21.

Hollannissa maailmancup-uransa avasi Tomi Taskinen. Hän on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatti, joka laski freestyle-lajeja ennen loukaantumistaan Joensuussa hyppykilpailussa 2010. Taskinen on osallistunut Lumilautaliiton Kaikki Snoukkaa - Lumilautailua kaikille toimintakykyyn katsomatta -hankkeeseen. Hän laskee paralumilautailua lower limb 1 -sarjassa, johon osallistuvat vaikeammin alaraajoista vammautuneet.

Taskisen aika oli 55,11. Voiton otti Hollannin Chris Vos ajalla 43,12.

Yläraajavammautuneiden sarjassa laskenut Matti Sairanen oli kahdestoista ajalla 48,65. Sarjan voittoon laski Itävallan Patrick Mayrhofer ajalla 42,46.

Ajankohtaista