Suur-Hamari hopealle myös Landgraafin toisessa kilpailussa

Eilisen tapaan, Landgraafissa Hollannissa lasketussa banked slalomin maailmancupissa Matti Suur-Hamari on sijoittunut toiseksi. Hollannin sisähallissa laskettiin kaksi banked slalomin maailmancupin kilpailua. Paracrossin maailmancup starttaa loppukuusta Pyhältä Suomesta.

- Oli mahtavan tiukka kisa ja rata oli älyttömän hyvä. Joku Landgraafin kirous täällä on meikäläistä kohtaan, kun en ole saanut yhtään brilianttia laskua täällä aikaiseksi vuosien varrella. Ei se mitään. Vauhtia löytyy ja hienoa, tiukkaa kisaa on. Olen tosi fiiliksissä, että tulee uusia, kovia laskijoita, ja tänään jouduin taas kiinalaiselle taipumaan. Hienoa, että tulee uutta verta kärkikahinoihin. Se pitää lajin mielenkiintoisena. Pari päivää matkustelua, ja sitten päästään lempilajini crossin pariin ja kotikisoihin Pyhälle. Nyt on banked slalom ja hallikisat hetkeksi taputeltu ja aletaan keskittymään crossiin ja oman lempilajin kauden avaukseen, Suur-Hamari kommentoi.

Sekä Suur-Hamari että kisan voittanut Kiinan Qi Sun paransivat aikojaan eilisestä. Suur-Hamarin aika oli yli sekunnin eilistä parempi 40,14, ja Qin voittoaikaan tuli kaksi kymmenystä parannusta tuloksen ollen 39,92.

Yläraajavammautuneiden sarjassa laskeva Matti Sairanen paransi yhdellä pykälällä eilistä sijoitustaan ollen tänään yhdestoista. Hänen aikansa oli yli sekunnin parempi ollen tänään 47,46. Luokan voittoon laski eilisen tapaan Itävallan Patrick Mayrhofer, tänään ajalla 42,18.

Eilen maailmancup-uransa avannut Tomi Taskinen ei toisena päivänä onnistunut aivan yhtä hyvin jääden kisassa tänään sijalle 13. Hänen aikansa oli kakkospäivänä 1:02,38. Taskinen on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatti, joka laski freestyle-lajeja ennen loukaantumistaan Joensuussa hyppykilpailussa 2010. Taskinen on osallistunut Lumilautaliiton Kaikki Snoukkaa - Lumilautailua kaikille toimintakykyyn katsomatta -hankkeeseen. Hän laskee paralumilautailua lower limb 1 -sarjassa, johon osallistuvat vaikeammin alaraajoista vammautuneet.

Taskisen luokan voitti eilisen tapaan Hollannin Chris Vos, tänään ajalla 42,72.

Paracrossin maailmancup käynnistyy Pyhältä 30.11. Pyhällä lasketaan keväällä myös lajien MM-kilpailut.

Ajankohtaista