Suur-Hamari kärjen tuntumassa vammaislumilautailun maailmancupissa

27.1.2014 Kanadassa järjestetyssä osakilpailussa kilpailtiin lauantaina 25.1. ja sunnuntaina 26.1. Matti Suur-Hamari oli lauantain kisan seitsemänneksi nopein ja sunnuntaina hän laski viidenneksi. Maailmancupin kokonaistuloksissa hän on kolmantena.

-Lauantaina oli vaikea keli, lämmintä ja märkää. Voiteluolosuhteet olivat siis aika haasteelliset ja koska itse voitelen laudat, niin ei auta muu kuin peiliin katsoa, Suur-Hamari hymyilee.

Lauantain kilpailuissa USA otti kolmoisvoiton: lajia hallitseva Michael Shea voitti, Keith Gabel ja Evan Strong olivat seuraavilla sijoilla. Lumilautacrossissa lasketaan kolme laskua, joista kaksi parasta huomioidaan tuloksissa. Suur-Hamari jäi Sheasta keskimäärin 5 sekuntia molemmilla laskuilla.

Sunnuntain kisassa nopein oli jälleen maailmancupin kokonaisvoiton jo varmistanut Michael Shea. Suur-Hamari hävisi Shealle yhteensä seitsemän sekuntia.

-Sunnuntaina osui voitelu paremmin kohdilleen ja kulki vähän paremmin kuin eilen. Hyvä fiilis ylipäätään jäi Pohjois-Amerikan reissusta. Hyvää kisatreeniä mahtavilla radoilla sekä Copperissa että Big Whitessa. Tästä on hyvä jatkaa kohti maailmancupin finaaleita.

Kanadalaiset onnistuivat kisajärjestelyissään hyvin. Radasta oli tehty hyvin samanlainen kuin millä Sotšissa kilpaillaan maaliskuussa.

Matti Suur-Hamari laskee ensimmäistä kauttaan vammaislumilautailun maailmancupissa. Hän sijoittui sensaatiomaisesti kolmanneksi ensimmäisessä maailmancupin osakilpailuissa joulukuussa 2013 ja on nyt kokonaistuloksissa kolmannella sijalla. Suur-Hamarille on haettu villiä korttia Sotšin paralympialaisiin. Asia selviää helmikuun alussa.
 
Tulokset, vammaislumilautailun maailmancup Big White, Kanada:
 
Lauantai 25.1.
1.       Michael Shea USA 2:29.95, 2. Keith Gabel USA 2:31.74, 3. Evan Strong USA 2:32.04…. 7. Matti Suur-Hamari 2:40.06
Sunnuntai 26.1.
1.       Michael Shea USA 2:28.92, 2. Evan Strong USA 2:30.23, 3. John Leslie CAN 2:33.74…. 5. Matti Suur-Hamari 2:35.93

Kaikki tulokset: http://www.paralympic.org/snowboard/calendar

Ajankohtaista