Suur-Hamari voittoon paracrossin maailmancupissa Pyhällä

Matti Suur-Hamari on voittanut paracrossin maailmancupin avauksen Pyhällä. Kilpailu järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa.

- On kyllä aika hienot fiilikset. Eka kotikisa ikinä ja ekana maaliviivan yli niin onhan se pirun hienoa. Oli tosi tiukka kisa. Karsinnoissa ilman treenejä tuli aikalaskuissa annettua pikkaisen siimaa ja Evan Strong käytti mahdollisuuden hyväksi napaten kärkispotin karsinnoista. Heateissa sain hyvän lämmön päälle, vaikka tiukkaa kisaa olikin. Sai kyllä tänään laskea. Jengi tulee koko ajan paremmaksi ja erot pienenee. Se on kisaamisen suolaa, että koskaan ei tiedä kuka voittaa. Kotikisoissa oli kyllä ekstralataus, joka vähän jopa yllätti. Ajattelin etukäteen, että olen sellainen viilipytty, ettei tässä mitään, mutta startissa tuli ekstrajännitys päälle. Joutui kuuntelemaan vähän enemmän musiikkia ja hengittelemään, että rauhoittui. Se oli hyvää jännitystä. Nyt katsotaan vähän videoita läpi ja jutellaan valmentaja Wendelinin kanssa, mutta uskon, että huomiselle lähdetään aika samalla reseptillä kuin tänäänkin, Suur-Hamari kommentoi.

Suur-Hamari tuli oman kategoriansa, polven alapuolelta vammautuneiden sarjan aikalaskuissa toiseksi Evan Strongin voitettua. Strongin aika oli 49,56 ja Suur-Hamarin 50,09. Kaaviolaskuissa he lopulta kohtasivat, mutta tiukan väännön jälkeen Suur-Hamari vei voiton.

Suur-Hamari avasi kautensa kaksi viikkoa sitten banked slalomin maailmancupissa kullalla ja hopealla. Paracrossin kauden ensimmäisen kisan voiton jälkeen hän lähtee huomiselle hakemaan toista paracross-voittoa.

Pyhällä laskettiin kaiken kaikkiaan viidessä eri sarjassa. Kilpailuun osallistui yli 80 laskijaa yli 20 eri maasta.

Perjantain kilpailu lähetettiin suorana Yle Areeenalla, ja myös lauantain kilpailu on nähtävissä suorana klo 14.55-17.30 osoitteessa:
https://areena.yle.fi/1-4299685

Lisätietoja: https://pyha.fi/tapahtuma/lapland-para-cross-games

Liveseuranta: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbok17/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

#laplandparacrossgames
#lumilautaliitto
#tunturifiilis
#pyhamagic

Ajankohtaista