Suur-Hamarille pronssia Pyhän toisesta maailmancupista

Hallitseva paracrossin maailmanmestari Matti Suur-Hamari on laskenut Pyhällä Pelkosenniemellä kolmanneksi paracrossin maailmancupissa. Eilen kauden ensimmäisen paracrossi-kisan Suur-Hamari voitti. Tänään kultaa otti Suur-Hamarin semifinaalivaiheessa tiputtanut japanilainen Gurimu Narita. Hopealle LL1-alaraajavammautuneiden sarjassa laski eilisen tapaan Yhdysvaltojen Evan Strong.

- Nyt on kisat pulkassa ja tänään roikkuu pronssi kaulassa. Pitää olla tyytyväinen siihenkin. Ihan mahtavat kisat takana, ja pitää kyllä antaa isot kiitokset Pyhälle ja Lumilautaliitolle näistä. Voin kyllä ihan suoraan sanoa, vaikka kotiinpäin vedänkin, että oli selkeästi parhaat kisat mitä meidän puolella on ollut. Ja mitä olen kisakumppaneilta kuullut, niin kaikki on yhtä fiiliksissä, Suur-Hamari kertoo.

Tänään Suur-Hamari voitti karsinnat ajalla 49,63. Hänellä lähti kaaviolaskut hienosti käyntiin, kun hän voitti kaksi ensimmäistä kierrosta suvereenisti. Neljännesfinaalivaiheessa hän kuitenkin otti lähtösuoralla hieman yhteen Naritan kanssa, mistä johtuen Suur-Hamari kaatui. Kun Narita laski puhtaasti loppuun saakka, jöäi Suur-Hamarille paikaksi pikkufinaali. Eilinen kisa hieman oli jännittänyt Suur-Hamaria, eikä aivan sitä ilman selvitty tänäänkään:

- Oli kisassa tänäänkin tietynlainen lataus päällä. Kisat on aina kisat, ja kun tiesi, että frendejä on tullut katsomaan, niin oli siinä pientä mutta hyvää jännitystä päällä. Itse asiassa heatit menikin ihan hyvin. Semifinaalissa tuli pieni klikki japanilaisen Grimmin (Narita) kanssa, mutta sellaista pitää välillä ollakin. Mutta se on racingia, ja sitä sen pitää ollakin. Tiukkaa kun on niin välillä tulee kyseenalaisiakin tilanteita. Tämä on homman suola, ja aina pitää laittaa 110 prosenttia lasiin, jos haluaa olla siellä korkeimmalla korokkeella. Hyvä näin. Kyllähän siinä kaatuessa silti kirosanojen kirjo kävi korvien välissä aika rankasti, mutta eihän siinä enää mitään mahda. Se on peli siinä vaiheessa pelattu. Ei siinä voi kuin syöttää perään ja toivoa, että toinen kaatuisi siellä jossain, mutta harvemminpa sitä käy. Aika hyvin jengi täällä nykyään kuitenkin laskee. Mutta tätä tämä on: jokainen metri ja sekunti pitää mennä kohdilleen ja jos ei mene, niin sitten ollaan tässä.

Pikkufinaalissa Suur-Hamari sai vastaansa eilisen kisan pronssimitalistin Iso-Britannian Owen Pickin, jonka kanssa olikin kovaa vääntöä:

- Owenin kanssa oli ihan mahtava kisa. On hienoa, että kilpailu tiukkenee ja kaikki ovat saman tasoisia laskijoita: saa painaa ihan täysiä. Oweninkin kanssa oltiin neljännessä bänkissä ihan vieri vieressä. Kuulin vaan, kuinka lauta rapisee ja pitää vaan painaa ja painaa. On tosi makeeta, kun pääsee noin vetämään. Pitää olla tosi tyytyväinen tähän pronssiin.

Pyhällä laskettiin kaiken kaikkiaan viidessä eri sarjassa, joihin otti yli 80 laskijaa yli 20 eri maasta.

Tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbok17/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

#laplandparacrossgames
#lumilautaliitto
#tunturifiilis
#pyhamagic

Pyhä 2017 World Para Snowboard World Cupia tukemassa Pyhä, Streamteam, Veikkaus ja Pocal.

Ajankohtaista