Suur-Hamarin kisakausi päättyi ennen aikojaan

Paralumilautailija ja paralympiavoittaja Matti Suur-Hamarin kisakausi on päättynyt. Tällä viikolla olisi vielä Norjan Hafjellissä laskettu maailmancupin finaali, mutta niihin Suur-Hamari ei osallistu.

- Kausi tosissaan jäi nyt sitten kesken vähän etuajassa. Tossa pari viikkoa sitten tapahtui sellainen suhteellisen pieni haaveri treeneissä mistä aiheutui nyt sitten vaikka lätkätermejä lainaten alavartalovamma, joka pitää mut sivussa karkeloista loppukauden, Suur-Hamari kertoo.

Kyseessä ei ole vakava vamma, mutta se estää täysipainoisen laskemisen:

- Sinänsä vamma ei ole iso, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollista suorittaa sataprosenttisesti. Niinpä päätettiin valmentajien kanssa, että puhalletaan peli poikki tähän. Kyseessä ei ole kumminkaan arvokisavuosi niin päätettiin katsoa nyt isoa kuvaa. Näimme enemmän arvoa siinä, että pääsee terveenä kesäkauteen ja treenaamaan hyvin ja laadukkaasti heti alusta asti mikä sitten luo vankkaa pohjaa seuraavalle kahdelle vuodelle kohti ensi vuoden MM-skaboja ja sitten vuonna -22 siintävää paralympiaurakkaa.

Suur-Hamarin kausi on ollut haastava. Vaikka muun muassa Pyhän maailmancupista tuli alkukaudesta pronssia ja Dew Tourilta hopeaa, ovat vammat supistaneet kisakautta. Lisäksi alkukaudesta valmentaja Mikko Wendelinin menehtyminen oli raskas.

- Kausi oli kokonaisuudessaan rikkonainen ja henkisesti todella raskas Mikon poismenon johdosta. Sain kumminkin hyviä tuloksia puristettua kaikissa niissä kisoissa, jossa pääsin olemaan mukana, ja keskiarvo taisi kumminkin reippaasti kallistua podium-sijoille, Suur-Hamari kommentoi.

- Nyt alkaa suunnitelmat olemaan selvillä seuraavaan kahteen vuoteen, ja niistä tiedotetaan varmaan tuossa kunhan keväällä nurmikko vihertää. Yleisfiilis kumminkin on hyvä ja lumilautailun liekki palaa vielä isolla roihulla tuolla sisimmässä. Nyt on hyvä kääntää uusi sivu ja aloittaa puhtaalta pöydältä seuraava kahden vuoden projekti kohti seuraavia isoja skaboja.

Crossimaajoukkueen viralliset kumppanit ovat Pyhä ja Pihlajalinna.

Ajankohtaista