Takalle hopeaa nuorten MM-slopestylestä

Rovaniemeläinen Eveliina Taka laski toiseksi Kläppenissä nuorten MM-kisoissa.

Kläppenissä Ruotsissa lasketussa nuorten maailmanmestaruuskisojen slopestylessä Eveliina Taka on ottanut hopeaa. Hän kaatui ensimmäisen laskunsa, mutta toisella hän onnistui loistavasti ja nousi toiselle sijalle. Taka voitti eilisissä karsinnoissa oman karsintaryhmänsä.

- Ihan älyttömän hyvä fiilis, en voi sanoin kuvailla kuinka hyvältä tuntuu. Treeneissä oli vähän masentava fiilis, kun oli vähän huono olo. Finaalissa yritin ekalla ranilla ensimmäisestä hyppyristä frontti seiskaa, mutta en ländännyt ja se lasku meni kruisaillessa. Seuraavalla laskulla juuri kun olin droppaamassa niin yksi mun lempilaskijoista Sven Thorgren (ruotsalainen ammattilaskija) tuli heittämään yläfemmat ja sain siitä tosi hyvän fiiliksen. Sitten menin ja ländäsin ranin ja ystävät oli odottamassa mua alhaalla. Tämä on varmaan mun elämäni paras päivä, Taka kommentoi.

Kisan voitti Kanadan Sommer Gendron. Toinen finaaliin ylätnyt suomalainen, Veera Immonen, oli kisassa kymmenes. Hän kaatui kummatkin laskunsa. Miehissä yksikään suomalaisista ei päässyt jatkoon.

Nuorten MM-kisat jatkuvat perjantaina big airin karsinnoilla ja lauantaina big airin finaalilla.

Takan lasku: backside lipslide, frontside 720 indy, backside 360 mute, polejamista 50-50 frontside 180, kummusta halfcab, 50-50, boardslide indy

Tulokset, naiset: https://fis.live-scoring.net/FIS_JWC_SBS#tab_1157
1. Sommer Gendron CAN 86,25
2. Eveliina Taka 83,75
3. Ty Schnorrbusch USA 80,50

10. Veera Immonen 25,25

Ajankohtaista