Tonteri toiseksi kauden viimeisessä WST-kilpailussa

Andorrassa Grandvalirassa laskettiin tänään kauden viimeinen World Snowboard Tourin kilpailu. International-tason slopestyle-kilpailussa Roope Tonteri tuli toiseksi ja Kalle Järvilehto viidenneksi. Kisan voitti belgialainen Seppe Smits. Mukana kisassa olleet muut suomalaiset Nuutti Niemelä ja Petja Piiroinen eivät päässeet finaaliin.

- Oli kokonaisuudessaan ihan hyvä kisa, vaikka kaksi ekaa päivää olivat tosi huonoja sään kuin parkinkin suhteen. Olin eilen muutaman muun laskijan kanssa sheippaamassa koko päivän, kun treenejä lykättiin. Toivottavasti siitä oli jotain hyötyä. Tänään herätessä vettä satoi, ja mulla oli jäänyt parvekkeelle kamat yöksi. Sanotaan, että on ollut aika vaikea kisa. Treenit oli aika lyhyet, mutta kisatilanteessa kaikki alkoi pyörittämään niin piti itsekin. Karsinnoissa ekan laskun kaaduin ja tokan sain jotenkuten. En uskonut, että pääsin jatkoon, mutta tokavikana kuitenkin jatkoin. Finaaleissa sain suunnitellun ranin ekalla, joka riitti toiseen sijaan. Loppu hyvin kaikki hyvin. Vika kisa tälle kaudelle takana niin tähän on hyvä lopettaa. Nyt kuvailen jonkin aikaa ja sen jälkeen Suomeen ja Wappulounaalle Rukalle, Roope Tonteri kommentoi.

- Mulle oli hyvä, että kisat peruttiin eiliseltä ja siirrettiin tälle päivälle. Loukkaisn selkää treeneissä enkä suojajumin vuoksi pystynyt laskemaan. Tänään oli selkä paremmassa kunnossa ja sain ranin päälle. Yritin tokalla laskulla parantaa, ja se vähän epäonnistui, mutta olen ihan tyytyväinen, Kalle Järvilehto kommentoi.

Lumialautakausi huipentuu kotimaassa 9.-12.4. SM-kisoihin Rukalla. Kisoihin on tulossa liuta maajoukkuelaskijoita, kuten Markus Malin, Merika Enne, Anton Lindfors ja Matti Suur-Hamari.

Roopen lasku: caballerial 270 boardslide, switch boardslide caballerial underflip out, backside 1080 indy, frontside 1080 indy, frontside 180 switch 50-50 switch backside 360 out

Kallen lasku: backside 270 board slide, frontside board slide 450 out polejamiin, caballerial 900 tailgrab, backside 1080 mute ja frontside 50-50 frontside 360 out

Ajankohtaista