Tonterilla ei kylkiluita poikki - pientä murtumaa voi olla

Moni katsoja huomasi, että Roope Tonteri laski Laax Openin slopestylen finaalin pidellen välillä kylkeään. Kisassa kahdeksanneksi laskenut Tonteri oli aamuisissa harjoituksissa kaatunut ensimmäisen treenilaskunsa, ja vanha vamma oli tullut kivuliaammaksi.

- Coloradossa aivastaessa oli tehnyt kipeää, ja nyt kun kaaduin kyljen päälle ekalla treenilaskulla, niin siinä otti osumaa. Kyllä se aika kipeä on ollut, koko oikea puoli on kipeänä, Tonteri kertoo.

Kisan jälkeen Tonteri oli mennyt röntgenkuviin, ja kuvat oli katsonut paikan päällä ollut Lääkärikeskus Dextran ylilääkäri Mikko Kirjavainen. Hän oli kertonut, ettei kylkiluut ole poikki, mutta että hyvälaatuinen murtuma ei välttämättä kuvissa näy. Yhdessä tai kahdessa kylkiluussa voi siis olla pientä murtumaa.

- Sain ohjeet, että kivun rajoissa saa tehdä mitä vain. Eli minun tapauksessa se tarkoittaa, että voin tehdä ihan mitä vain, Tonteri naureskelee.

- Kastelen tässä nyt ainakin muutaman päivän ja huomenna koitan sen kanssa laskea. Pitää teipata kunnolla. Jos se alkaa menemään huonommaksi tai rintakipuja tulee, niin sitten pitää mennä uudestaan tutkimuksiin.

Ajankohtaista