Viikonloppuna crossi alkaa ja slopestyle huipentuu - Korpi kiinni cupin voitossa

Slopestylen maailmancup huipentuu Tsekkeihin, kun Sveitsissä kisataan kauden kaksi ensimmäistä crossin maailmancupia. Molempiin Suomesta hieno joukkue. Janne Korvella mahdollisuudet kokonaiskisan voittoon.

Tsekeissä Spindleruv Mlynissä kisataan viikonloppuna kauden viimeinen slopestylen maailmancupin kisa. Kisassa on mukana Suomesta tällä hetkellä kokonaiskisaa johtava Janne Korpi, Petja Piiroinen, Nuutti Niemelä, Ville Paumola, Aleksi Partanen, Ella Suitiala ja Malla Partanen. Korpi johtaa maailmancupin kokonaiskisaa 300 pisteellä toisena olevaan yhdysvaltalaiseen Michael Ciccarelliin.
Karsinnat ovat perjantaina 13.3. ja finaali 14.3. lauantaina.

Janne Korpi: Hyvä fiilis, että on vika kisa. Ollut aikamoinen kisaputki. Ei sitä kokonaiskisan johtoasemaa ole tullut liikaa ajateltua, vaikka olisihan se siistiä saada taas kristallipallo - kaapissa on vielä tilaa. Täällä on ihan erilainen slope-rata kuin muualla, että mielenkiintoinen nähdä millaisia laskuja tulee. On varmaan monella aika paljon ongelmia, kun on vähän erilaista, mutta mun mielestä on kiva, ettei ole aina samanlaista. Kyllä mä uskon, että mulle se on positiivista, että on kaarta mukana - vaikka onkin pieni kaari.

Valmentaja Antti Koskinen: Rata on taas hieman erikoisempaa osastoa: ensimmäisinä obstaakkeleina on viime kerran tapaan korneri ja pätkä pikkupaippia. Minusta on hienoa, että johonkin uskalletaan tehdä muutakin kuin vain suoria hyppyreitä ja perusreilejä sloperadalle. Sitä paitsi meidän laskijoille pitäisi pipepätkän mukanaolo olla vain hyvä juttu: monipuolisuutta löytyy kyllä laskea vähän kaartakin sloperadalla.
 

Veysonnaz’ssa Sveitsissä sen sijaan vasta aloitetaan crossin maailmancup kahdella kisalla. Lumenpuutteen vuoksi kisoja on peruttu pitkin kautta, ja vasta nyt crossin kisakausi pääsee alkuun. Suomesta kisassa ovat mukana Anton Lindfors ja Jussi Taka. Ensimmäisen kisan karsinnat ovat perjantaina 13.3. ja finaali 14.3. lauantaina, kun seuraava kisa käydään kokonaisuudessaan 15.3. sunnuntaina.
Kisastarttina crossissa on tähän mennessä ollut vain MM-kisat ja X Games. MM-kisoissa Lindfors 16:s ja Taka 28:s. X Gameseissa Lindfors oli kahdeksas. Viime vuodelta Veysonnaz’n maailmancupista hänellä on uransa paras tulos: silloin hän tuli toiseksi.

Anton Lindfors: Tosi siistiä olla takaisin Veysonnaz’ssa. Täältä on hyviä muistoja aikaisemmista vuosista ja erityisesti viime vuodesta, jolloin olin toinen. Harmi, että tämän vuoden maailmancupia on totaalisesti mokattu kisojen suhteen: lunta ei ole ollut eikä korvattavia kisapaikkoja löytynyt. Mutta ei nyt jaksa sen kummemmin sitä harmitella vaa nautitaan näistä kisoista. Kroppa tuntuu tosi hyvältä, lasku toimii ja rata näyttää siistiltä. Varmasti tulee hauska viikonloppu. Rata on taas kovavauhtinen ja hyppyjä on paljon, eiköhän se taas sovi mulle hemmetin hyvin. Hyvä fiilis, odotan innolla kyllä sitä, että pääsee taas vääntämään jengiä vastaan.

Jussi Taka: Mukava vihdoinkin päästään aloittamaan maailmancupkiertue. Laskemaan olen kuitenkin päässyt talven aikana paljon ja laskutatsi tuntuu todella hyvältä, vaikka kisastartteja ei olekaan kuin vain nuo tammikuun MM-kisat Kreischbergissä. Siellä jo huomasin, että lasku kulkee ainakin joissakin määrin, kun laskin karsintojen 16. Rata näyttää täällä Veysonnazissa todella makeelta ja odotan jo innolla että pääsen laskemaan. Testauksessa rata näytti toimivan ja se sisälsi paljon hyppyjä ja kokoajan overall kovan vauhdin. Huomenna on ekat treenit radalla, perjantaina karsinnat ja lauantaina finaalit.

Juha Guttorm: Omalta osaltani voin sanoa, että on ollut todella turhauttavaa, kun kisojen aikoja on muuteltu ja peruttu. Koko kauden on saanut muutella suunnitelmia. Onhan se kiva, että saadaan edes kolme mc-kisaa laskettua, mutta kyllä tämä on meidän osalta aika katastrofikausi. Toisaalta minkäs sille voi, kun lunta ei kisapaikoilla ole niin vaikea on ratoja rakennella. Täällä rata näyttää tosi hyvältä. Leveyttäkin löytyy, että pääsee vetämään kuuden hiittejä. Kuten aina niin täällä on todella vauhdikas rata, varsinkin alkupätkä. Aikaisempaan verrattuna nyt on enemmän hyppyjä ja isompia muotoja. La Molinassa kauden viimeisessä kisassa uskon, että lasketaan neljän hiitit. Rata tulee olemaan melko sama kuin oli paracrossin MM-kisoissa Matilla (Suur-Hamari) mutta teknisenpää muotoa ja enemmän hyppyjä.

 

Ajankohtaista