Wendelin ja Partanen voittoon SM-crossissa Vuokatissa

26.3.2014 Kolmepäiväiset Vuokatin SM-kisat aloitettiin tänään crossilla. Mukana oli 59 laskijaa kolmessa eri sarjassa. Vauhdikas rata tarjosi jännittäviä hetkiä, mutta haavereilta vältyttiin.

Miehissä voittoon laski kokenut laskija Mikko Wendelin ja toiseksi tuli olympialaisissa edustanut Anton Lindfors. Pronssille nousi viime vuoden voittaja Elias Koivumaa. Naisissa voittoon laski Malla Partanen ja toiseksi Anni Halonen.

- Loistavat fiilikset. Pojat laskevat maailmancupia ja treenaavat hulluna. Itsellä on rinnepäiviä aika vähän takana, lasken enemmän offaria nykyään. Toki kilometrejä on takana todella paljon vuosien varrelta. Näinä päivinä lähden aina altavastaajana finaaliin, mutta totta kai tänne aina voittamaan tullaan. Vähän olen yllättynyt, että pystyin painamaan näinkin pitkälle, kertoo Mikko Wendelin, joka aloitti laskemisen jo 80-luvun puolella ja kävi ensimmäiset maailmancupin crossikisat 90-luvulla.

- Kilpailu-uran olen jo jättänyt, mutta pitää aina tulla vähän haastamaan. Lumilautailu on edelleen minulle sellainen elämäntapa.

Kaikkiin lajeihin ilmoittautunut Malla Partanen oli voitostaan iloinen:

- Oli tosi hauska rata, ei liian vaikea. Oli paljon kavereita ja aurinko paistoi. Hyvä fiilis jäi tästä kisasta. En mä ole crossia laskenut ollenkaan, SM-kisoissa vaan tulee laskettua joka vuosi. On sen laskeminen ihan hauskaa välillä, mutta ei ihan joka päivä.

Naisten tasoa Suomessa Malla ei pidä kauhean kovana, mutta siihen on myös syynsä:

- Ei naisten taso Suomessa ole kovin kummoinen, ei niitä taida olla ketään jotka sitä kunnolla laskisivat. Kun crossiratoja ei Suomessa ole, niin vaikea sitä on täällä harrastaa. Ehkä Rukalla, mutta siihen se jää.

SM-kisat jatkuvat Vuokatissa huomenna halfpipellä. Vuokatin hienossa superpipessä tullaan näkemään hieno kisa, sillä mukaan odotetaan myös maajoukkuelaskijoita. Muina lajeina Vuokatissa ovat slopestyle ja reilit. Lisäksi kotimaiset lumilautaelokuvat mittelevät paremmuudesta Elokuvaprojektissa.

Huomisen aikataulu:
8.30 Kisatoimisto auki
9.00 Hissit auki + Groms harjoitukset
9:45 Pipe kiinni
10.00 Groms karsinnat
11.15 Rookie & Open harjoitukset
11.45 Rookie & Open karsinnat
13.45 Finaali warm up (kaikki sarjat)
14.00 Finaalit (kaikki sarjat)
Palkintojenjako kisapaikalla heti finaalin jälkeen, jonka jälkeen Elokuvaprojektin finaali. Alakatti.
22:00 Iltabileet Hile Bar: Relentless, vapaa pääsy (K18)

Tulokset

Tulokset SM cross

Ajankohtaista