X Games ja Seiseralmin MC-slopestyle ennen MM-kisoja

Ennen Park Cityssä laskettavia maailmanmestaruuskisoja on edessä vielä kaksi suurta koitosta.

Park Cityssä Yhdysvalloissa lasketaan helmikuun alussa lumilautailun maailmanmestaruuskisat. Sitä ennen tulevana viikonloppuna kisataan Aspenissa Coloradossa suuressa arvossa oleva kutsukisa X Games ja Seiseralmissa Italiassa FIS:n maailmancupin slopestyle.

Aspeniin kutsun ovat saaneet kisojen ensikertalainen Rene Rinnekangas sekä Roope Tonteri ja Enni Rukajärvi. Maailmancupiin lähtevät aikuisten joukkueen tämän kauden tulokkaat Joonas Bergman, Carola Niemelä ja Aleksi Nevakivi sekä Mikko Rehnberg ja Emmi Parkkisenniemi.

X Games on tunnetusti yksi kauden suurimmista koitoksista. Sinne kutsutaan mukaan vain kourallinen laskijoita, joten pelkästään mukaan pääseminenkin on iso juttu:

- On hienoa, että niin moni laskija valittiin meiltä X Gameseihin. Siellä on yksi kauden isoimmista koitoksista edessä, ja siellä pääsevät vetämään isoja hyppyreitä ennen MM-kisoja, päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

X Gameseissa lasketaan torstaina miesten big airin karsinnat, perjantaina miesten slopestylen karsinnat sekä big airin finaali ja lauantaina naisten ja miesten slopestylen finaali. Lähetykset on katsottavissa Elisa Viihteeltä.

Maailmancupissa huomio kiinnittyy varsinkin Aleksi Nevakiveen ja Mikko Rehnbergiin. MM-kisoihin on vielä yksi paikka auki, ja sen tulee lunastamaan jompikumpi heistä. Päätös tehdään Seiseralmin jälkeen.

- Tällä hetkellä Mikko on rankingissa korkeammalla ja tiukemmin kiinni viimeisessä paikassa, mutta erot ovat niin pienet, että näiden kisojen perusteella vasta katsotaan, kumpi lunastaa paikkansa MM-kisoihin, Koskinen valaisee.

Seiseralmissa lasketaan torstaina karsinnat ja lauantaina finaali. Lauantain kisa on nähtävissä suorana Yle Areenalta ja jälkilähetyksenä Yle TV2:lta.

Tuleva kisakalenteri:24.-26.1. Seiseralm, Italia (slopestyle)Joonas Bergman, Mikko Rehnberg, Aleksi Nevakivi, Emmi Parkkisenniemi ja Carola Niemelä
21.-27.1. X Games Aspen, USA (slopestyle)Roope Tonteri, Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi

1.-10.2. MM-kisat, Park City, USA (slopestyle, big air, crossi)


Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto ja Anton Lindfors (yksi paikka vielä vapaana)

Ajankohtaista