Kauden viimeisessä slopestylen maailmancupissa kaksi hopeaa

6.3.2014 Kreischbergissä slopestylen maailmancupin viimeisessä osakilpailussa suomalaisia ylsi palkintopallille. Naisissa Henna Ikola tuli toiseksi pisteillä 83,00. Voittoon laski tsekkiläinen Sarka Pancochova pisteillä 95,50. Miehissä Petja Piiroinen sai hopeaa pisteillä 85,25. Voittoon miesten puolella ylsi ruotsalainen Mans Hedberg pisteillä 91,00.

- Päivä oli ihan jees. Rata oli vähän kehnossa kunnossa, mutta aika hyvin siihen tottui. Täällä on ollut hauska laskea, ihan kevätkelissä päässyt laskemaan. Tokan finaaliranin jälkeen oli kaksi laskijaa tulossa enää mun jälkeen, joten päätin pistää vaan tosi iisin ranin, että varmasti pysyn pystyssä. Ei se oikeastaan muuta tarvinnut, Petja Piiroinen kommentoi.

Lopulta Petja tuli toiseksi sekä slopestyle- että freestyleoverallissa. Hän oli tasapisteissä Kreischbergissä voittaneen Hedbergin kanssa, mutta kun Mansilla oli enemmän ykkössijoja, joutui Petja tyytymään toiseen sijaan. Se ei Petjaa nakerra.

- Eipä tuo kakkoseksi tuleminen harmita, hyvin tämä silti meni, Petja sanoo.


Henna Ikola oli kisaan tyytyväinen:

- Hyvät on fiilkset. Tänään oli hyvä laskea, aurinkokin näyttäytyi. Olen kyllä tyytyväinen raniini. Mä tein karsinnoissa vähän erilaisen laskun, ja vähän ennen finaalia päätin, että pitää parantaa. Sain sitten parannettua. Kyllä tämä eka maailmancupin palkintopallisijoitus tuntuu aivan mahtavalta, Henna Ikola kommentoi.

Päävalmentaja Pekka Koskela on päivään tyytyväinen:

- Olihan tämä ihan loisto tulos. Tiedettiin, että Mansin kanssa Petjalla on kova taistelu voitosta, mutta kun olosuhteet olivat mitä olivat, oli Petjan ratkaisu täysin oikea vetää varmempi rani. Näin meni tällä kertaa, mutta ehdottomasti hyvä näin. Myös Hennalta tämä oli loistava sijoitus. On hienoa saada joukkueeseen uutta verta, ja Henna paransi laskuaan päivä päivältä. Nämä olivat Hennalle isoja hyppyreitä, mutta tästä hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

15-vuotias Henna Ikola laski ensimmäistä kauttaan maailmancupissa, jossa 15 vuotta on alaikäraja. Koskela povaa Ikolalle hyvää tulevaisuutta:

- Kaikki näyttää Hennalla erittäin hyvältä. Kaikki on mahdollista. Nyt on jo tosi paljon temppuja lapasessa, ja kun kehitys on tätä luokkaa, niin Hennalla on mahdollisuudet ihan mihin vaan.

Muilta osin kausi on ollut haastava, kun joukkueessa on useat laskijat saaneet kärsiä loukkaantumisista. Seuraavaan kauteen lähdetään tukevalta pohjalta:

- Loukkaantumisten kannalta kausi on ollut vaikea, mutta onneksi Enni (Rukajärvi) otti Sotshissa hyvän hopean. Tämä kisa oli lopulta hyvä päätös kaudelle. Nyt kaikki laskijat hoidetaan terveeksi ensi kaudelle. Meillä on hyvä pohja ja hyviä nuoria tulossa.

Muista finaaliin päässeistä Nuutti Niemelä oli seitsemäs ja Aleksi Partanen kahdeksas. Ville Paumola satutti itseään finaalin harjoituksissa, eikä siksi voinut osallistua.


Henna Ikolan paras lasku:
boardslide, 50-50 frontside 180, caballerial 540, backside 360, frontside wallride, frontside 360

Petja Piiroisen paras lasku:
frontside 270, 50-50 frontside 360, frontside 720, backside 1080, wallrideen frontside lipslide frontside revert, switch backside 900

Ajankohtaista